Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Οταν μιλούν οι ειδικοί... Σήμερα ο κ. Απόστολος Μάνθος

tags :
ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Οταν μιλούν οι ειδικοί... Σήμερα ο κ. Απόστολος Μάνθος

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Επιβαρύνεται σημαντικά η τεχνική εικόνα των βασικών δεικτών του Χ.Α., σύμφωνα με τον Απόστολο Μάνθο της Δυναμικής ΑΧΕΠΕΥ.Ζητούμενο για τη συνέχεια είναι οι διαθέσεις γρήγορης επανάκτησης του επιπέδου των 1180 μονάδων, με υπόνοια πιθανής λήξης της υπάρχουσας πλαγιοκαθοδικής τάσης.

Στον αντίποδα η περαιτέρω καθοδική πίεση τιμών θα ανοίξει "δίαυλο επικοινωνίας" με το πολύ ισχυρό επίπεδο στήριξης των 1115 με 1095 μονάδων. Το κάτω όριο του καναλιού βρίσκεται στις 1055 μονάδες, περιοχή, όπου εάν διαρραγεί καθοδικά θα αναιρέσει το ανοδικό σενάριο επαναπροσέγγισης των υψηλών τρέχοντος έτους, "απλώνοντας χαλί" για τις 950 μονάδες.

Η αναφερόμενη κατάβαση προς τις 1000 μονάδες μπορεί να "εκπυρσοκροτηθεί" μόνο με ένα αφίβολο πολιτικοοικονομικό σκηνικό. Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25, έχει ήδη διέλθει μέσα από την ισχυρή ζώνη στήριξης των 375 με 365 μονάδων "αναμένοντας περαιτέρω οδηγίες".

"Αξιοπρεπής" αλλαγή στο υπάρχον πτωτικό πεδίο μπορεί να προκληθεί μόνο με την επιβεβαιωμένη είσοδο του δείκτη πάνω από τις 400 μονάδες. Τα επόμενα επίπεδα στήριξης στη περίπτωση επιβεβαιωμένης καθοδικής διάσπασης των 365 μονάδων, εντοπίζονται στις ζώνες 355 με 345 και 335 με 330 μονάδες.

"Προς το παρόν πάντως στεκόμαστε εμπρός από ένα τεράστιο ογκόλιθο με επιγραφή 'Ευρωεκλογές' εμποδίζοντας κατά ένα μεγάλο ποσοστό την όποια προβλεψιμότητα για το επόμενο κατά παραβολή σκηνικό" αναφέρει ο υπεύθυνος του τμήματος ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης