Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ αναλύουν την αγορά του Χ.Α: Σήμερα ο κ. Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

tags :
ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ αναλύουν την αγορά του Χ.Α: Σήμερα ο κ. Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.
Κατά την εβδομάδα που πέρασε οι πωλητές κυριάρχησαν με τα margin να έχουν την τιμητική τους, κάτι που συνεχίστηκε και χθες, παρά το έντονα ανοδικό ξεκίνημα, επισημαίνει ο Ηλίας Ζαχαράκης.

Πλέον θεωρείται επιτακτικό το κλείσιμο του μήνα με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης υψηλότερα των 385 μονάδων, για να μιλάμε για ολοκλήρωση της σημαντικής διόρθωσης και να μην τεθεί εν αμφιβόλω και η μεσοπρόθεσμη τάση της Αγοράς.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, μπαίνουμε σε μία σημαντική ταλαιπωρία για την συνέχεια.

Ουσιαστικά ο φόβος για βουλευτικές εκλογές έχει επανέλθει στο προσκήνιο μιας και οι πολιτικοί της Κυβέρνησης και μη, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις Ευρωεκλογές για να κερδίσουν πόντους, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που μπορούν να προκύψουν, ενώ στο παρελθόν έχουν δει το τι μπορεί να συμβεί.

Είμαστε η τελευταία Χώρα που έχει μνημόνιο στην Ευρώπη και μπροστά μας έχουμε την διαπραγμάτευση σε σχέση με το χρέος μας, γεγονός που είναι και το πιο σημαντικό μας μέλημα για την συνέχεια.

Η Αγορά είναι σε υπέρ πουλημένα επίπεδα, παρόλα αυτά μένει η ίδια να μας δείξει τις νέες μας εισόδους.

Συνεχίζονται οι ρευστοποιήσεις στον Τραπεζικό κλάδο και εκτός Εθνικής και φυσικά αναρωτιόμαστε πως οι ξένοι θεσμικοί που τοποθέτησαν αρκετά δισ στον κλάδο ρευστοποιούν θέσεις...

Εστω και αν οι περισσότεροι από αυτούς δεν αγόρασαν για άμεσα κέρδη αλλά πιο μεσοπρόθεσμα και στρατηγικά και μάλιστα σε μία τέτοια χρονική στιγμή, προεκλογικά, ξέροντας πως μπορεί να προκύψουν πολιτικές εξελίξεις.

Σε κάθε περίπτωση και σύμφωνα με την άποψη του αντιπροέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Fast Finance ΑΕΠΕΥ, πιο πιθανότερο σενάριο για τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις δείχνει αυτό του volatility, χωρίς να αποκλείονται και οι ακραίες ημερήσιες συμπεριφορές.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης