Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Οταν μιλούν οι ειδικοί... Σήμερα ο κ. Απόστολος Μάνθος

tags :
ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ: Οταν μιλούν οι ειδικοί... Σήμερα ο κ. Απόστολος Μάνθος
Λίγο πριν το διαγραμματικό "τοίχο" των 1050 μονάδων ο Γενικός Δείκτης "ανέκρουσε πρύμναν" επανακτώντας ανοδικά την περιοχή των 1100 μονάδων με ένα βίαιο "candlestick" έντονης καθοδικής συσπείρωσης του υπερπωλημένου "ελατηρίου", επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος. 

Υπό τη "σκιά" της εκλογικής Κυριακής οποιαδήποτε περαιτέρω ανοδική διείσδυση του Γενικού Δείκτη στο επίπεδο βραχυχρόνιας αντίστασης των 1140 με 1180 μονάδων θα εγείρει θέμα γρήγορης αποκομιδής κερδών και αναμονής των επερχόμενων σημαντικών εξελίξεων.

Από απόψεως τεχνικής ανάλυσης και όχι πολιτικής, τα σημεία "κλειδιά" για το  επόμενο πεδίο "αντιπαράθεσης" των δύο "στρατοπέδων" είναι οι 1180 με 1245 μονάδες για τους "Bulls" και οι 1050 με 990 μονάδες για τους "Bears".

Πόντους με τη συνεισφορά του γνωστού τεχνικού δείκτη Relative Strength Index παίρνει το ανοδικό σενάριο προσέγγισης των 1210 μονάδων, καθώς η έντονη ανοδική απόκλιση του ταλαντωτή σε σχέση με τη τελευταία ισχυρή πτώση του Γενικού Δείκτη προκρίνει τον ανοδικό σχηματισμό βραχυχρόνιας κίνησης.

Θετικά αντιμετωπίζεται και το μέχρι τώρα αποτυπωμένο εβδομαδιαίο "candlestick" με τον άλλο γνωστό ταλαντωτή Commodity Channel Index να κάνει το πρώτο σημαίνων ανοδικό "γκελ" μετά από 11 περίπου εβδομάδες. Πάντως η υπάρχουσα κυριαρχική καθοδική τάση για να δει το "πράσινο φως"  ανοδικής αλλαγής θα πρέπει ο Γενικός Δείκτης να καταστρατηγήσει με όλη την έννοια της έκφρασης τις 1245 μονάδες.      

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25έδειξε έντονα σημάδια δυναμικής στήριξης λίγο πάνω από τη ζώνη των 340 με 330 μονάδων εκτονώνοντας  προς το πρώτο επίπεδο αντίστασης των 365 με 375 μονάδων. Από εκεί και έπειτα η περαιτέρω αντιπαράθεση του δείκτη με τις 375 - 380 μονάδες θα πρέπει να εμπεριέχει ισχυρούς ανοδικούς καταλύτες για να μπορέσουμε να δούμε από κοντά την περιοχή του ψυχολογικού ορίου των 400 μονάδων.

Υπάρχει βέβαια και το απευχθέο αρνητικό σενάριο διάτρησης των 330 μονάδων, όπου θα ανοίξει το δρόμο για τη κατάβαση προς το 294. Εδώ έντονη αντιστροφή στο υπάρχον βραχυχρόνιο καθοδικό "pattern" θα προκληθεί μόνο με την επιτυχημένη διέλευση του δείκτη πάνω από τις 410 μονάδες σύμφωνα με την εκτίμηση του υπεύθυνου του τμήματος ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης