Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Χ.Α.: Η αυριανή συνεδρίαση και η νέα εβδομάδα...

tags :
Χ.Α.: Η αυριανή συνεδρίαση και η νέα εβδομάδα...
Η αυριανή συνεδρίαση θα είναι "ειδικών συνθηκών" και η τάση θα καθοριστεί αποκλειστικά και μόνο από το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.

Το ταμπλό θα αποτιμήσει τα αποτελέσματα και πολλά θα κριθούν από το "προφίλ" των επενδυτών που θα εμφανισθούν σε αυτό, με τις αγορές του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης να είναι  κλειστές.

Αν το αποτέλεσμα για την κυβέρνηση (Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ) είναι καλύτερο από αυτό της περασμένης Κυριακής, θα πάμε σε νέα άνοδο!


ΑΝ η διαφορά είναι μεταξύ των 2 με 3 μονάδων, τότε θα είναι διαχειρίσιμη η κατάσταση. Αν η διαφορά ΝΔ - Σύριζα ήταν μεγαλύτερη των τεσσάρων μονάδων, τότε ίσως πάμε για... ξεφόρτωμα.

ΠΑΝΤΩΣ το Χ.Α. ψήφισε με τον τραπεζικό δείκτη να έχει άνοδο +13,51% στο 4ήμερο, με τέσσερις σερί ανοδικές συνεδριάσεις και κέρδη +9,81% στο Γ.Δ. και +9,94% στον FTSE 25...

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ: Σύμφωνα με την περισσότερο αισιόδοξη σχολή, το Χ.Α., δεν έδειξε να φοβάται το εκλογικό αποτέλεσμα.

Οι πιο συντηρητικοί έκαναν λόγο για μία προσπάθεια δημιουργίας "μαξιλαριού", για την περίπτωση αρνητικής εκλογικής έκπληξης...

Και τόνιζαν ότι δεν υπήρχε ιδιαίτερος λόγος για την "ανοδική βιασύνη" των αγοραστών κατά τις τελευταίες δύο ώρες της συνεδρίασης, ούτε είχε συμβεί κάτι διαφορετικό από αυτά που γνώριζετο ταμπλό στο ξεκίνημα της συνεδρίασης...

ΝΕΑ εβδομάδα - υπενθύμιση: Είναι ισχυρά φορτισμένη από τις αναδιαρθρώσεις των δεικτών, κυρίως του MSCI και δευτερευόντως του FTSE.

Θυμίζουμε την προσθήκη της Eurobank και στους δύο δείκτες, την διαγραφή των Ελληνικών Πετρελαίων από το δείκτη MSCI, την είσοδο της ΒΙΟ στο δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης και την διαγραφή των Frigoglass και Σωληνουργία Κορίνθου.


ΕΠΙΣΗΣ ολοκληρώνεται με την λήξη της η δημοσίευση των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου, με το 80% και πλέον των εταιρειών να μην τα έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης