Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ: Σήμερα ο κ. Νίκος Σακαρέλης της Wealth Financial Services

tags :
ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ: Σήμερα ο κ. Νίκος Σακαρέλης της Wealth Financial Services
Η Αγορά, τις προηγούμενες ημέρες συνέχισε το ανοδικό της σερί και ξεπέρασε και τις 1200 μονάδες, επισημαίνει ο Νίκος Σακαρέλης. Στην παρούσα φάση κινούμαστε σε ρυθμούς ανακοίνωσης αποτελεσμάτων α΄ τριμήνου με τις περισσότερες εταιρείες να προγραμματίζουν τις ανακοινώσεις για σήμερα.

Όσες εταιρίες ανακοίνωσαν καλύτερο των προβλέψεων τρίμηνο ήδη υπεραποδίδουν, ενώ και αυτές που έχουν δώσει θετικό guidance για τα επόμενα τρίμηνα ξεχωρίζουν (π.χ. λόγω αύξησης τουριστικής κίνησης).

Παράλληλα σήμερα θα ολοκληρωθούν και οι ροές κεφαλαίων που προκύπτουν από την αλλαγή στη στάθμιση των δεικτών της Morgan Stanley.

Τεχνικά η Αγορά μπορεί να διορθώσει από το ανοδικό σερί της, καλό αυτό θα είναι όμως να γίνει μέχρι τις 1180 μονάδες. Σε περίπτωση περαιτέρω διόρθωσης θα απειληθεί και η στήριξη των 1150 μονάδων.

Στον αντίποδα αντιστάσεις υπάρχουν στις 1220 μονάδες και ισχυρότερη στις 1280 μονάδες.

Η προσοχή της Αγοράς, για την Ελλάδα, θα είναι στραμμένη στον φημολογούμενο ανασχηματισμό, με επίκεντρο την αναδιάρθρωση, ή μη, των οικονομικών Υπουργείων και την ανανέωση της θητείας του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο στο επίκεντρο βρίσκεται η συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη και μια πιθανή μείωση των επιτοκίων, ή χρήση μη συμβατικών μέτρων, για τόνωση της ρευστότητας.

"Σε περίπτωση που οι ανακοινώσεις ικανοποιήσουν τις Αγορές, θα δούμε άνοδο στα εταιρικά ομόλογα αλλά και στις Τραπεζικούς τίτλους.

Πιθανότατα να δούμε και μια αυξημένη διάθεση για ανάληψη ρίσκου στις αναδυόμενες Αγορές που μπορεί να βοηθήσει και τη Χώρα μας.

Σε αντίθετη περίπτωση δεν αποκλείεται να υπάρξει σημαντική διόρθωση καθώς ήδη έχουν προεξοφληθεί αρκετές κινήσεις από την ΕΚΤ, στις Αγορές χρήματος και κεφαλαίου" αναφέρει ο αναλυτής της Wealth Financial Services.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης