Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.... Σήμερα ο κ. Στρατής Πολυχρονέας της Solidus Sec.

tags :
ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.... Σήμερα ο κ. Στρατής Πολυχρονέας της Solidus Sec.
Θετικός ήταν ο απολογισμός των Ευρωεκλογών για μετοχές και ομόλογα στο εσωτερικό, καθώς ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε άνοδο (+4,47%) αλλά και το spread των 10ετών ομολόγων υποχώρησε έως και 25 μονάδες βάσης την εβδομάδα που διανύσαμε, επισημαίνει ο Στρατής Πολυχρονέας.

Ιδιαίτερης μνείας χρήζουν τα εγχώρια εταιρικά χρεόγραφα για τα οποία το αγοραστικό ενδιαφέρον ήταν και είναι υψηλό, με αρκετές εταιρείες να σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε νέες εκδόσεις εκμεταλλευόμενες και το περιβάλλον χαμηλότερων επιτοκίων.

Η υποχώρηση της πολιτικής αβεβαιότητας, για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα τουλάχιστον, μεταφέρει το ουσιαστικό ενδιαφέρον στη διαπραγμάτευση της ελάφρυνσης του χρέους με την τρόικα, τη στιγμή που αναμένεται η έγκριση της εκταμίευσης των δόσεων προς την Ελλάδα από το ΔΝΤ.

Στο ΔΝΤ, όμως, εναποτίθενται και οι όποιες ελπίδες για πίεση προς ΕΕ και ΕΚΤ για "κούρεμα" του Ελληνικού χρέους, μια λύση προφανώς καλύτερη έναντι αυτής της επιμήκυνσης της λήξης των ομολόγων και μείωσης του ύψους των τοκοχρεολυσίων.

Βέβαια ακόμα και αυτή η διαπραγμάτευση του χρέους μπορεί να καθυστερήσει από τους πιστωτές, αν απαιτηθεί μια ευρεία κομματική συναίνεση για την όποια ελάφρυνση του χρέους.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι, η οιαδήποτε καθυστέρηση παρατηρείται σε αυτό το θέμα, από τη στιγμή που έχει επιτευχθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος με "βούλα" της ΕΚΤ, απειλεί την αναπτυξιακή πορεία της Χώρας και την έλευση περισσότερων μακροπρόθεσμων ξένων κεφαλαίων.

Όσον αφορά την Ευρώπη, η επόμενη εβδομάδα είναι πολύ κρίσιμη, καθώς θα διαπιστωθεί οι τρόπος και το σχέδιο αντίδρασης της ΕΚΤ στην καταπολέμηση του αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη, βοηθώντας παράλληλα και την ανάπτυξη...

THN στιγμή που το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, "νομιμοποιεί" τον Ντράγκι να λάβει δράση (ζητούμενο η ποσοτική χαλάρωση) κάμπτοντας την Γερμανική αδιαλλαξία.

Οι εκτιμήσεις (δημοσκόπηση του Bloomberg) είναι για μείωση του βασικού επιτοκίου στην Ευρωζώνη στο 0,10% από 0,25% και του καταθετικού επιτοκίου στην ΕΚΤ στο -0,10% από 0% (ανακοινώσεις στις 14:45 στις 06/05), σημειώνει ο αναλυτής της Solidus Sec.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης