Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.... Σήμερα ο κ. Δημ.Τζάνας

tags :
ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ.... Σήμερα ο κ. Δημ.Τζάνας
Το επίπεδο των 1320 μονάδων αποτέλεσε στην παρούσα φάση οροφή για τον Γενικό Δείκτη, καθώς η αξία των συναλλαγών σημείωσε υποχώρηση εμφανή υποχώρηση, διαμορφωνόμενη μάλιστα και κάτω από τριψήφια επίπεδα, επισημαίνει ο Δημήτρης Τζάνας.

Η συναλλακτική κόπωση είχε σαν αποτέλεσμα τη αδυναμία διατήρησης στη ζώνη των 1300 μονάδων, χωρίς ωστόσο να σημειώνεται κύμα σημαντικών ρευστοποιήσεων επί του παρόντος, με εξαίρεση την ειδικών χαρακτηριστικών συνεδρίαση της Παρασκευής, οπότε αναδιαμορφώθηκαν τα καλύμματα των λογαριασμών τύπου "margin" σε συμμόρφωση της απόφασης της Ε.Κ για σύνθεση του χαρτοφυλακίου ασφαλείας από κινητές αξίες τριών τουλάχιστον εκδοτών.

Τις προηγούμενες ημέρες, σημειώθηκε μια απροσδόκητη εξέλιξη με τη μορφή της απειλής της Πρωτεύουσας του Ιράκ από φανατικούς μουσουλμάνους, ωθώντας την τιμή του πετρελαίου στα ύψη εν μέσω ύφεσης (στην Ευρώπη κυρίως) καθώς επανέφερε κλίμα γεωπολιτικής αστάθειας.

Οι Αγορές ωστόσο, εθισμένες από τη συνεχιζόμενη Ουκρανική κρίση, αντιμετώπισαν με ψυχραιμία τις εξελίξεις. Με ανάλογη ψυχραιμία, χωρίς την αναζωπύρωση του πολιτικού κινδύνου, αντιμετωπίστηκαν και οι εγχώριες ενδοκυβερνητικές τριβές καθώς γίνεται αντιληπτό ότι οι προσδοκίες για αλλαγή του μείγματος οικονομικής πολιτικής δεν αφορούν την τρέχουσα χρήση.

Από την άλλη πλευρά, ο συνωστισμός των επενδυτικών φορέων για Ελληνικούς τίτλους που καταγράφηκε στο roadshow της Ν. Υόρκης, δημιουργεί τις βάσιμες προσδοκίες για νέο κύκλο τοποθετήσεων στο Ελληνικό Χρηματιστήριο μετά το Φθινόπωρο, λαμβάνοντας υπόψιν την αναμενόμενη εξασθένηση των συναλλαγών την Καλοκαιρινή περίοδο.

"Για το αμέσως προσεχές διάστημα, το πιθανότερο είναι να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα ο πήχης των προσδοκιών" αναφέρει ο σύμβουλος επενδύσεων της TecGroup.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης