Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ: Σήμερα ο κ. Νίκος Σακαρέλης της Wealth Financial Services

tags :
ΟΤΑΝ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ: Σήμερα ο κ. Νίκος Σακαρέλης της Wealth Financial Services
"Η Αγορά έχασε τις 1200 μονάδες με αφορμή τις ανησυχίες για πιθανές ακριβές αποτιμήσεις στην Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, αλλά και την Τραπεζική αναταραχή στην Πορτογαλία" αναφέρει ο Νίκος Σακαρέλης.

Οι πραγματικοί λόγοι όμως εδράζονται στην έλλειψη ενός ανοδικού καταλύτη ο οποίος θα προσέλκυε το ενδιαφέρον νέων ξένων επενδυτών.

Τέτοια γεγονότα μπορούν να προκύψουν αλλά όχι στο άμεσο χρονικό διάστημα. Η εικόνα από τον Τουρισμό είναι εξαιρετικά ενθαρρυντική και μπορεί να οδηγήσει σε θετικό τριμηνιαίο πρόσημο στο ΑΕΠ.

Σε δύο εβδομάδες από τώρα θα έχουμε και εικόνα από τα αποτελέσματα εξαμήνου των εισηγμένων, παρατηρώντας αν συνεχίζονται οι τάσεις που διαμορφώθηκαν το α΄ τρίμηνο.

Τεχνικά η Αγορά εμφανίζει χαμηλούς όγκους συναλλαγών στις τελευταίες συνεδριάσεις. Στηρίξεις ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει στις 1150 μονάδες και στις 1120 μονάδες ενώ η διάσπαση των 1200 μονάδων, με αυξημένο όγκο συναλλαγών, μπορεί να οδηγήσει προς τις 1230 μονάδες.

Παραμένουν σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα οι εκκρεμότητες για τη ρύθμιση του Κυβερνητικού χρέους, αλλά και οι ρυθμίσεις σχετικά με τα επισφαλή δάνεια.

Μόλις οριστικοποιηθούν τα σχέδια των Τραπεζών για τα εταιρικά χρέη, θα αλλάξει και η εικόνα του ταμπλώ, καθώς όσες εισηγμένες κριθούν μη βιώσιμες, πιθανότατα δεν θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται.

Μόλις ολοκληρωθούν αυτές οι εκκρεμότητες αλλά και τα "stress tests" της ΕΚΤ, τότε θα προχωρήσει και η ταχύτερη ιδιωτικοποίηση των Τραπεζών μέσω δημόσιων προσφορών των warrants.

Το μεγάλο ρίσκο για την Αγορά εξακολουθεί και είναι το πολιτικό, με πιθανές πρόωρες εκλογές λόγω της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, αλλά και η μη επίτευξη των στόχων σε μακροοικονομικό επίπεδο, σύμφωνα με την άποψη του αναλυτή της Wealth Financial Services.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης