Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ αναλύουν: Σήμερα ο κ. Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

tags :
ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ αναλύουν: Σήμερα ο κ. Ηλίας Ζαχαράκης της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.
H εβδομάδα που πέρασε ξεκίνησε με μία άτονη αντίδραση και ολοκληρώθηκε με την λήξη των συμβολαίων να μας βρίσκει και πάλι πτωτικά, υπενθυμίζει ο Ηλίας Ζαχαράκης.

Πλέον μένει να δούμε αν ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης αρκεστεί με το χαμηλό του 365 ή θα θελήσει να δοκιμάσει και την περιοχή του 360. Το πολύ θετικό είναι πως πλέον το "stop" μας στο "short" και είσοδος μας κατέβηκε στο 385, σε κλείσιμο, μιας και διάσπαση θα μας δώσει σε πρώτη φάση μία κίνηση προς το επίπεδο των 401 μονάδων. Οι όγκοι σχετικά χαμηλοί με αρκετά "πακέτα" να κάνουν την εμφάνιση τους στα τρέχοντα επίπεδα.

Ο Γενικός Δείκτης φαίνεται να θέλει να τεστάρει και πάλι την περιοχή των 1130 μονάδων, ενώ όσο συντηρεί την ζώνη του 1100 κρατάει και την ανοδικότητα των τελευταίων 2 ετών.

Αντίστοιχα ο Τραπεζικός δείκτης χρειάζεται μία διάσπαση, σε κλείσιμο, των 165 μονάδων για να μας δώσει ένα αγοραστικό σήμα. Με βάση τα πολύ κοντινά "stop" θα μπορούσαμε να περιμένουμε για να προχωρήσουμε σε νέες τοποθετήσεις.

Δεν έχουμε κάποια καινούργια νέα, τουλάχιστον μέσα στο Καλοκαίρι, που να φαίνεται ότι μπορούν να κάνουν την διαφορά ενώ η Αγορά φοβάται α) τυχόν πρόωρες εκλογές και β) τυχόν νέες αυξήσεις κεφαλαίου στον Τραπεζικό κλάδο, εν όψει των "stress tests" του Φθινοπώρου.

Από την άλλη το πολύ σημαντικό δεδομένο στον κλάδο των τραπεζών, είναι οι αποφάσεις σε σχέση με τα "κόκκινα" δάνεια, ειδικά σε Επιχειρήσεις, μιας και μία τελική απόφαση θα έχει άμεση σχέση με την ρευστότητα στην Αγορά. Μέχρι τώρα δεν υπάρχουν αποφάσεις σε σχέση με τους δανειολήπτες και η κωλυσιεργία είναι ότι χειρότερο σε σχέση με την κίνηση της Χρηματιστηριακής Αγοράς και όχι μόνο.

Συνεχίζουμε να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, μεσοπρόθεσμα, όσο τα επίπεδα των 1100 μονάδων συντηρούνται. Το 1190-1200 έχει γίνει, στην παρούσα, κοντινή αντίσταση ενώ μία διάσπαση του 1196 επιπέδου μας δίνει αγοραστικό σήμα με επόμενη κίνηση στην περιοχή των 1250 μονάδων.

"Η Ελληνική Χρηματαγορά συνεχίζει να κινείται με Καλοκαιρινούς ρυθμούς περιμένοντας λόγο ή κεφάλαια να αναθερμάνουν το ενδιαφέρον" τονίζει ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance ΑΕΠΕΥ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης