Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ από τον κ. Απόστολο Μάνθο - ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ

tags :
ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ από τον κ. Απόστολο Μάνθο - ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ
Ο γ.δ. ερχόμενος από μια πτώση 9,50% από τις αρχές του μήνα, προσπαθεί να αποτυπώσει στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών ένα υποτυπώδες "pattern" διπλού πυθμένα γύρω από την στήριξη των 1140 μονάδων, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.

Ζητούμενο για την συνέχεια είναι η "υφαρπαγή" της περιοχής των 1165 μονάδων, με αυξημένο τζίρο συναλλαγών και κατεύθυνση προς το όριο επανεξέτασης της υπάρχουσας καθοδικής τάσης στις 1200 μονάδες.

Περαιτέρω όμως "κωλυσιεργία" στα παρόντα επίπεδα και κοντά στη ζώνη 1150 με 1140 μονάδες θα "ανοίξει την όρεξη" στις "Bears" για μια νέα προσπάθεια επαφής με τις 1115 μονάδες.

Το δεδομένο όμως του μειωμένου τζίρου με το μεγαλύτερο ποσοστό να ρίχνεται στις τέσσερις συστημικές Τράπεζες, αφήνει το πεδίο ανοικτό για κινήσεις "αποπροσανατολισμού" με απώτερο σκοπό την δημιουργία "θολούρας" στην ήδη "ρηχή" Αγορά.

Την ίδια ώρα που ο μέχρι τώρα αρνητικός επηρεασμός από τις συνεχόμενες ρευστοποιήσεις στο Ευρωπαϊκό Τραπεζικό Σύστημα φαίνεται να έχει κοπάσει...

Με τον ενδεικτικό Πανευρωπαϊκό Τραπεζικό δείκτη Stoxx 600 Financial Services να "δραπετεύει" πάνω από το σημείο ορόσημο των 355 μονάδων, ανακτώντας ένα 3% από τα χαμηλά του και δείχνοντας διαθέσεις να γυρίσει το βέλος της τάσης προς τα άνω.

Ο FTSE25 έχει στη κυριολεξία κάτσει πάνω στη ζώνη στήριξης των 370 με 365 μονάδων, με διάθεση να δοκιμάσει τη δυναμικότητα της βραχυχρόνιας περιοχής αντίστασης των 375 μονάδων.

Ανοδική διάσπαση της εν λόγω περιοχής θα δώσει το έναυσμα για μια κίνηση προς το όριο των 385 μονάδων.

Αντιθέτως καθοδική λύση των 365 μονάδων θα ενεργοποιήσει ρευστοποιήσεις με κατεύθυνση το επόμενο ισχυρό σημείο στήριξης των 340 μονάδων.

Με τις απώλειες από τις αρχές του Καλοκαιριού να έχουν προσεγγίσει το 15%, ο δείκτης δεν μπορεί να "εμφυσήσει" μέχρι τώρα στο ημερήσιο chart τιμών, κάποια υποψία ανοδικής αλλαγής...

Με τον πρόσφατο αποτυπωμένο διπλό πάτο στις 365 μονάδες, να φαίνεται πολύ μικρός για να σταθεί απέναντι στις τέσσερις κατά συνέχεια καθοδικές τοπικές κορυφές.

"Οπωσδήποτε μετά από τέτοια πτώση, οι τεχνικοί ταλαντωτές ορμής βρίσκονται σε ''oversold'' επίπεδα...

Aλλά για να μπορέσουν να ''στρέψουν άνωθεν το βλέμμα'' τους θα πρέπει να δημιουργηθούν τουλάχιστον δύο ανοδικές συνεδριάσεις...

Με ένα ποσοστιαίο υπόβαθρο της τάξεως του +5%" τονίζει ο υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης