Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ από τον κ. Απόστολο Μάνθο - ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ

tags :
ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ από τον κ. Απόστολο Μάνθο - ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ
Ο Γενικός Δείκτης έχασε την κρίσιμη στήριξη των 885 μονάδων και αν αυτό επιβεβαιωθεί κατά τις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις μπορεί να οδηγήσει προς τη ζώνη στήριξης του προηγούμενου τοπικού πυθμένα στις 860 με 850 μονάδες, βάζοντας όμως στο πίσω μέρος της επενδυτικής σκέψης την προσέγγιση του ψυχολογικού επιπέδου των 800 μονάδων, επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.

Μόνη διέξοδο στο εν εξελίξει καθοδικό σενάριο θα έδινε η εκδήλωση μια πιθανής ανοδικής ανάτασης του Δείκτη πάνω από το όριο των 910 μονάδων. Εκεί μάλιστα εάν ακολουθηθεί και με ισχυρό τζίρο συναλλαγών θα μπορούσε να τραβήξει την "ανοδική κουρτίνα" της αντίστασης των 925 με 930 μονάδων.

Πάντως σε αυτή τη φάση της Αγοράς αυτός που τραβάει συνεχώς το "χαλί κάτω από τα πόδια" του Γενικού Δείκτη είναι ο Τραπεζικός κλάδος, με το δείκτη τους να έχει περάσει καθοδικά από τις 114 μονάδες "κοιτώντας στο βάθος της σκάλας" το χαμηλό του Οκτωβρίου στις 108 μονάδες.

"Χορηγός" των Τραπεζών είναι η Εθνική Τράπεζα η οποία έχει καταγράψει νέο ιστορικό χαμηλό χάνοντας στη κεφαλαιοποίησή της ακόμα και τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης έχει βρεθεί στο ημερήσιο διάγραμμα τιμών "κρεμασμένος" χαμηλότερα της ζώνης στήριξης των 300 με 294 μονάδων δίνοντας σημαντικούς πόντους στο σενάριο προσέγγισης των ετήσιων χαμηλών στις 280 με 276 μονάδες.

Θεμιτή από την πλευρά των αγοραστών θα ήταν η επανάκτηση των 295 μονάδων με το σχηματισμό μίας μεγάλης "κάτω σκιάς" αφήνοντας έτσι το στίγμα ενός δεύτερου υψηλότερου πυθμένα. Ισχυρότατη αλλαγή στο υπάρχον πτωτικό σκηνικό, σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου τμήματος ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ, θα μπορούσε να σημειωθεί με την ανοδική "πυρπόληση" των 320 με 325 μονάδων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης