Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Χ.Α.: Daily position LONG με stop τις 305 μονάδες…

tags :
Χ.Α.: Daily position LONG με stop τις 305 μονάδες…

Του Ηλία Ζαχαράκη της Fast Finance


Η αγορά συνέχισε την κίνηση της με νέο υψηλό κλείσιμο 9 εβδομάδων, μιας και ο ΓΔ κατάφερε να σπάσει το 1020 επίπεδο θέτοντας σε αμφισβήτηση την μεσοπρόθεσμη τάση. Πολλά short που έβλεπαν μεγάλη πτώση άρχισαν να “μαζεύονται” γεγονός που βοηθάει την τάση.

Ουσιαστικά η περιοχή του 1050-1100 θέλει ιδιαίτερη προσοχή μιας και είναι σημαντική διαγραμματική μας αντίσταση θυμίζοντας ότι τα επίπεδα ήταν αυτά που ουσιαστικά μας έδωσαν και μεσοπρόθεσμη έξοδο 2 μήνες πριν.

Η αγορά πλέον έχει πολύ σημαντικό βραχυπρόθεσμο επίπεδο στήριξης στο 992 επίπεδο που μπορεί να είναι και το πολύ κοντινό take profit σε ημερήσιο για κάποιους που θέλουν μείνουν στην αγορά και να δουν το πιθανό ανοδικό έργο μέχρι
τέλους, μιας και διάσπαση μπορεί να μας φέρει και πάλι στο 942 που στην παρούσα είναι το stop και reverse μας σε ημερήσιο γράφημα στην παρούσα.

Η αγορά συνεχίζει να κινείται χωρίς ουσιαστικά νέα, μιας και ότι νέα αρνητικά βγαίνουν καίγονται αντίθετα με ότι συνέβαινε μικρό διάστημα πριν. Το sentiment συνεχίζει να είναι αρνητικό με τους ενασχολούμενους με την αγορά να ψάχνουν να βρουν από πού προέρχονται οι εντολές αγοράς και να βρουν τους λόγους για την κίνηση.

Το μόνο σκεπτικό που έχουμε είναι πως η αγορά ξεκίνησε την πτώση όταν η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα βγει από το μνημόνιο και θα σταθεί όρθια μόνη της, ενώ έδειξε ανοδικότητα όταν πλέον κατάλαβε ότι ο έλεγχος θα παραμείνει έστω και με μορφή παράτασης.

Το EUROGROUP στις αρχές της εβδομάδας λογικά θα μας δώσει κάποια νέα δεδομένα που μπορούν να δώσουν και αντίστοιχη κίνηση στην αγορά. Στα τεχνικά, είδαμε αρκετούς τίτλους να δίνουν και εβδομαδιαία σήματα γεγονός που
αναγκάζει αρκετές shorts θέσεις να κλείνουν βοηθώντας την βραχυπρόθεσμη τάση.

Daily position LONG stop 305

Η αγορά μας θυμίζουμε πως είναι αρκετά ρηχή και ελέγχεται εύκολα, υπενθυμίζοντας ότι οι ξένοι κατέχουν σημαντικά μετοχικά ποσοστά σε αρκετές εταιρίες στηρίζοντας τις θέσεις τους. Στο μυαλό μας έχουμε το τι συνέβη το 2012, κάτι που οι περισσότεροι πιστεύουν ότι θα επαναληφτεί. Ομως η οικονομία από την μία δεν είναι στην ίδια θέση με τότε και από την άλλη σε πρώτη φάση έχουμε να δούμε τις εξελίξεις σε σχέση με την διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Ενώ το μεγάλο δεδομένο που περιμένουμε, είναι αν θα υπάρξει συμφωνία για πρόεδρο Δημοκρατίας ή αν η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές.

Εν κατακλείδι και με όλα τα παραπάνω δεδομένα και με την αβεβαιότητα διάσπαρτη, καλό θα ήταν τα επίπεδα του 1050-1100 να προσέξουμε ιδιαίτερα, ενώ οι μεσοπρόθεσμοι που εγκλωβίστηκαν στην πτωτική κίνηση να δημιουργήσουν ρευστότητα. Ειδικά αν παρουσιαστεί μεγάλος ανοδικός όγκος συναλλαγών, βλέποντας την αγορά σε μία δεύτερη φάση της, είτε με νέα δεδομένα και σε υψηλότερα επίπεδα, είτε σε μία άλλη φάση σε περίπτωση πτωτικής κίνησης της αγοράς.

Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να ακολουθήσουμε τα τεχνικά μας σήματα αποβάλλοντας το συναίσθημα που τις
περισσότερες φορές είναι κακός σύμβουλος στις αγορές. Καθημερινά μέσα από τις αναλύσεις μας θα προσπαθήσουμε βήμα προς βήμα να βλέπουμε τις τεχνικές εξελίξεις που μπορούν να μας βοηθήσουν στην λήψη αποφάσεων.

Καλή εβδομάδα

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης