Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

ΧΑ και ΓΔ: Επαναφορά στο σημείο στήριξης, ποιο είναι τώρα το ζητούμενο...

tags :
ΧΑ και ΓΔ: Επαναφορά στο σημείο στήριξης, ποιο είναι τώρα το ζητούμενο...
Τεχνικά, η άνοδος από τα χαμηλά προσέκρουσε δύο φορές στην περιοχή των 500 μονάδων, η σταδιακή ωστόσο συρρίκνωση των συναλλαγών δεν επέτρεψε στην παρούσα φάση την διαφυγή.

Αφενός τα σημαντικά κέρδη που είχαν συσσωρευθεί –ειδικά στον τραπεζικό κλάδο- αφετέρου οι τάσεις σταθεροποίησης στις ξένες αγορές αποφόρτισαν την δυναμική της ανόδου και σε συνδυασμό με την στάση αναμονής στο τζίρο έφεραν τον Γενικό Δείκτη στο πρώτο επίπεδο στήριξης που αποτελούν οι 480 μονάδες.

Μετά από μια διαδρομή 80 μονάδων (+19%) ο
MACD γύρισε ανοδικός ενώ προσεγγίστηκε η βασική πλαγιοκαθοδική γραμμή του καναλιού τάσης που διέρχεται από τις 510 μονάδες. Είναι τόσο προφανής η αντίσταση που θα χρειαστούν συνεδριάσεις ειδικών συνθηκών –και συναλλαγών- για να επιτευχθεί κλείσιμο άνω του συγκεκριμένου επιπέδου καθώς από τα επίπεδα αυτά διέρχεται ο κινητός μέσος όρος των 30 ημερών ο οποίος έχει μια καλή προϊστορία σημάτων ανόδου.

Οι ταλαντωτές έχουν εξέλθει πλέον από τις ζώνες των ακραίων υποτιμήσεων προσεγγίζοντας πλέον ουδέτερες περιοχές. Συμπερασματικά η διόρθωση στην γρήγορη άνοδο ήταν μάλλον αναμενόμενη.

Το ζητούμενο για να μην χαλάσει η εικόνα είναι να διατηρηθούν ο 470 μονάδες πιθανότατα με κάποιο σχηματισμό συσσώρευσης. Σε αντίθετη περίπτωση ο Γενικός Δείκτης δεν έχει κάποιο άλλο αξιόπιστο σημείο στήριξης πλην των πρόσφατων χαμηλών των 420 μονάδων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης