Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα(;) από και για τον... κόσμο του ΧΑΑ

tags :
Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα(;) από και για τον... κόσμο του ΧΑΑ
ΑΡΚΕΤΕΣ μετοχές κέρδισαν τις εντυπώσεις, ενισχύοντας ταυτόχρονα και την …πυρομαχική αντοχή των βραχυπρόθεσμα κινούμενων παικτών. Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των ΠΕΙΡ, ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ, ΑΛΦΑ, ΛΑΜΔΑ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ και ΕΕΕ…

ΕΜΕΙΣ για μετοχή της ημέρας θα ξεχωρίζαμε αυτήν της ΤΙΤΚ... Όχι τόσο για το +3%, ούτε για το ότι πλησίασε τα υψηλά της για το 12μηνο, αλλά για την εξαιρετική εικόνα-συμπεριφορά της που εμφανίζει στις οθόνες μας εδώ και αρκετά χρόνια…

ΤΙΤΚ: Στο +27,20% εφέτος , συμπλήρωσε σήμερα την 6η σερί συνεδρίαση στο ΣΥΝ και την 9η στις τελευταίες (10)… Προσθέτοντας 3,15 ευρώ στη τιμή της… Να σημειωθεί και η θετική απόδοσή της από την 1η Ιαν.2010

EΛΚΑ: Προχώρησαν στη σύναψη τριών συμβάσεων με τη δανέζικη εταιρία Energinet.dk για την υποβρύχια διασύνδεση Δανίας – Σουηδίας και την αντικατάσταση εναέριων γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας εντός της Δανίας.

ΧΑΡΑΚΕΣ: Ο ΟΠΑΠ έκλεισε με σημαντικά κέρδη με διάγραμμα που στοχεύει στο 8, ενώ και η ΔΕΗ είναι έτοιμη πλέον να δοκιμάσει κίνηση στο 380. 

Ο ΟΤΕ χρειάζεται μία κατοχύρωση του 928 για κίνηση και πάλι προς τα υψηλά του.

Η ΛΑΜΔΑ πλέον έχει την σύμβαση του Ελληνικού και υπογεγραμμένη οπότε μπορεί να προσελκύσει και μεσοπρόθεσμους καινούργιους επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΟ (Μάν.Χατζ.): Στο φετινό πρώτο τρίμηνο της χρήσης επικράτησε το «αν δεν έχεις τίποτα καλό να πεις καλύτερα να μην πεις τίποτα» και από ότι φαίνεται η συντριπτική πλειοψηφία των εταιριών ακολούθησε αυτό το σκεπτικό δεδομένης της προαιρετικής δημοσίευσης των τριμηνιαίων και ενναμηνιαίων λογιστικών καταστάσεων.

Επομένως σε καμιά περίπτωση το δείγμα των 38 εταιριών δεν μπορεί να θεωρηθεί αντιπροσωπευτικό όταν μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις η τελική γραμμή απουσιάζει ή αφορά προσαρμοσμένα ή προ φόρων αποτελέσματα που δεν είναι απόλυτα συγκρίσιμα.

Όπως και να έχει από το ολότελα κάτι είναι και αυτό σε μια Αγορά που έχει ανάγκη από πληροφόρηση και που αυτή την περίοδο έχει κερδίσει θέσεις στο ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών.

ΑΒΑΞ: Είναι χαοτική η απόσταση από την πραγματική αξία του ομίλου και την τρέχουσα τιμή της μετοχής του στο ταμπλό… Αλλά σημασία πάντα έχει τι γράφει το ταμπλό… Βέβαια δεν έχει τα χάλια που είχε πριν λίγες εβδομάδες, αλλά δεν το λες και ενδιαφέρον για την μετοχή αυτό που επιδεικνύουν οι κκ μεγαλομέτοχοι του… Δεν χωνεύεται με τίποτα κφση… 31,8 εκατ. ευρώ. 

ΒΙΟΣΚ: Εμείς στη θέση των δικών της μεγαλομετόχων, απλά θα ντρεπόμαστε για τα χάλια. Με την κφση οριακά να ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ… Δηλ. φαινομενικά το 10% της εταιρείας κοστίζει 100 χιλ. ευρώ.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΧΕ: Την πρώτη θέση της κατάταξης ως προς τις συναλλαγές στο ΧΑ τον Μάιο κατέλαβε η Eurobank Equities, με ποσοστό 14,18%. Στην τριάδα οι Euroxx (14,11%) και η National Sec. με  10,26%. Ακολουθούν οι Πειραιώς ΑΕΠΕΥ (8,92%), UBS (8,19%), Citigroup Global Markets(6,23%) και Axia Ventures (5,4%). Tην 10άδα συμπληρώνουν οι IBG(4,77%), Alpha Finance ΑΕΠΕΥ (4,51%) και Credit Suisse Sec (4,17%).

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΑΧΕ(Ι): Αντίστοιχα, στο a’ 5μηνο 1η πρώτη είναι και πάλι η Eurobank Equities με  16,84%, 2η η Euroxx, με 15,77% και 3η η NATIONAL SEC με 9,68%. ;Επονται Citigroup Global Markets (6,79%), UBS (6,25%), Πειραιώς ΑΕΠΕΥ (6,02%), IBG (5,14%), Alpha Finance (4,2%), Axia Ventures (3,82%) και Credit Suisse (3,72%).

ΑΛΦΑ: Στα ύψη συγκριτικά με όλες τις υπόλοιπες μετοχές παραμένει η αξία των συναλλαγών για την μετοχή της ΑΛΦΑ. ‘Ετσι και χθες με τα 14 εκατ. ευρώ του τζίρου της απορρόφησε το 21,5% του συνόλου (αρκετά πιο κάτω από το σύνηθες πάντως…). Υπαίτιοι για την χθεσινή... μείωση του ποσοστού της ήταν οι ΟΤΕ και ΟΠΑΠ με 20 εκατ. τζίρο και οι δύο τους…(10,4 + 9,6 εκατ,. ευρώ)
  • Σύστημα Απόδοσης Σύστασης ESN.. Το σύστημα ESN είναι ‘Απόλυτο’.
    Αυτό σημαίνει ότι κάθε μετοχή αποτιμάται με βάση την συνολική απόδοση, υπολογισμένη από το περιθώριο ανόδου (συμπεριλαμβανόμενων και των μερισμάτων) σε περίοδο 12 μηνών.

    Το φάσμα των συστάσεων του ESN για κάθε μετοχή περιλαμβάνει 5 κατηγορίες:

    Αγορά (Α), Συσσώρευση (Σ), Ουδέτερη (Ο), Μείωση (Μ) και Πώληση (Π).

    Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις υπάρχουν και οι αξιολογήσεις ‘Αναστολή Σύστασης’ και ‘Χωρίς Σύσταση’

    Κατανομή Συστάσεων:

     Αγορά: Η μετοχή αναμένεται να αποδώσει άνω του 15% μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

     Συσσώρευση: Η μετοχή αναμένεται να αποδώσει μεταξύ 5% και 15% μέσα στους επόμενους 12 μήνες.  Ουδέτερη: Η μετοχή αναμένεται να αποδώσει μεταξύ -5% και +5% μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

     Μείωση: Η μετοχή αναμένεται να αποδώσει μεταξύ -5% και -15% μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

     Πώληση: Η μετοχή αναμένεται να αποδώσει κάτω του -15% μέσα στους επόμενους 12 μήνες.

     Αναστολή Σύστασης: Η σύσταση έχει ανασταλεί λόγω αλλαγής του αναλυτή ή εταιρικής πράξης

     Χωρίς Σύσταση: Δεν υπάρχει σύσταση για την εταιρεία

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης