Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Δεν χρειάζεται να αμφιβάλλει κανείς,ότι η άρση των Capital Controls θα καθυστερήσει και μάλιστα επί μακρόν....

tags :
Δεν χρειάζεται να αμφιβάλλει κανείς,ότι η άρση των Capital Controls θα καθυστερήσει και μάλιστα επί μακρόν....

 

























«Προσωπικά εκτιμώ πως το μεγαλύτερο μέρος των capital controls -αν όχι όλο- θα μπορούσε να αρθεί έως τα τέλη του έτους”, ανέφερε η κ. Κατσέλη μιλώντας στην ΕΡΤ.

Η κ. Κατσέλη ανέφερε ότι μια από τις συνθήκες για να συμβεί η άρση των capital controls, έχει ήδη εκπληρωθεί  με επιτυχία και δεν είναι άλλη από την ολοκλήρωση της πρώτης ελληνικής αξιολόγησης από τους θεσμούς, η οποία βοήθησε στην αποκατάσταση του κλίματος επενδυτικής εμπιστοσύνης για την χώρα.

Το επόμενο βήμα που θα πρέπει να γίνει άμεσα ανήκει στην ΕΚΤ, η οποία θα πρέπει άμεσα να δώσει στις ελληνικές τράπεζες σε πρόσβαση σε φθηνή χρηματοδότηση, δεχόμενη ως ενέχυρα τα ελληνικά ομόλογα, ανέφερε.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΟΜΩΣ...
  • Η επικεφαλής της Εθνικής Τράπεζας δήλωσε ότι οι δύο άλλες προϋποθέσεις για την πλήρη άρση των κεφαλαιακών ελέγχων- η επιτυχής διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και η επιστροφή των καταθέσεων στις τράπεζες- δεν είναι εύκολο να επιτευχθούν.

  • «Η επιστροφή των καταθέσεων είναι το πιο δύσκολο κομμάτι, και εννοώ ότι θα πάρει χρόνο καθώς ο κόσμος ακόμα ανησυχεί», δήλωσε η κ. Κατσέλη.

  • ___________
Δεν χρειάζεται επομένως να αμφιβάλλει κανείς, ότι η άρση των Capital Controls θα καθυστερήσει και μάλιστα επί μακρόν....

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης