Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Τα εταιρικά ομόλογα δείχνουν ότι έχουν πάρει τον δρόμο τους

tags :
Τα εταιρικά ομόλογα δείχνουν ότι έχουν πάρει τον δρόμο τους
Το πολύ σημαντικό επίπεδο για τον f25 είναι το 1554 επίπεδο που κατοχύρωση μπορεί να μας δώσει τάση προς το 1620. Το 1500 επίπεδο είναι κοντινή κύρια στήριξη με το stop στο Long να βρίσκεται στο 1486 σε κλείσιμο. Αντίστοιχα στον ΓΔ το stop είναι οι 560 μονάδες με τους δύο δείκτες να έχουν σημαντική διαφορά λόγω του τραπεζικού κλάδου.

Η δόση ακόμα δεν έχει κλείσει και είμαστε εν αναμονή της απόφασης του EUROGROUP και του κλεισίματος των προαπαιτούμενων. Το πιο σημαντικό γεγονός είναι η διαμάχη ανάμεσα σε ΔΝΤ και Ευρώπης μιας και το πρώτο δεν μπορεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα χωρίς να γίνει διευθέτηση του χρέους. Το πιο πιθανό είναι ο ρόλος του να είναι απλά συμβουλευτικός μέχρι να λυθεί το θέμα χρέος ενώ η Ελλάδα στο θέμα είναι απλά ακροατής.

Από την άλλη πρέπει να λύσει όλα τα προαπαιτούμενα αν θέλει να καταφέρει να κλείσει τις αξιολογήσεις αλλά και να γυρίσει την οικονομία σε ανάπτυξη.

Τα εταιρικά ομόλογα δείχνουν ότι έχουν πάρει τον δρόμο τους έχοντας γυρίσει στο μεγαλύτερο μέρος τους σε τιμές 2014 γεγονός πολύ θετικό σε αντίθεση με τα κρατικά που απέχουν παρασάγγας με το spread να βρίσκεται πάνω από τις 800 μονάδες.

Τα ΕΛΠΕ έκλεισαν την έκδοση με επιτόκιο κάτω του 5%, ενώ ο ΦΟΥΡΛΗΣ κατάφερε να βρεί από την αγορά ποσό 40 εκατομμυρίων ανοίγοντας τον δρόμο για μικρότερες εταιρίες εισηγμένες και μη να βρουν διέξοδο σε “φτηνό” δανεισμό.

Greek Market WEEKLY Overview(ΣΥΝΕΧΕΙΑ)

Ο ΜΥΤΙΛ έκανε την έκπληξη κλείνοντας συμφωνία με την ΔΕΗ μετά από 10 χρόνια διαμάχες για την τιμή του ρεύματος στο Αλουμίνιο Ελλάδος δίνοντας 100 εκατομμύρια προκαταβολή στην ΔΕΗ αλλά και σημαντική ανάσα στο ταμειακό της πρόβλημα. Το γεγονός βοηθάει σημαντικά τον όμιλο κάτι που το έδειξε και στο ταμπλό με την τιμή να πλησιάζει στα 5 ευρώ.

Από την άλλη η ΙΝΛΟΤ έκανε σημαντική κίνηση με νέα υψηλά κίνησης, ενώ αρκετά διαγράμματα εκτός τραπεζικού δείχνουν ότι είναι έτοιμα να αλλάξουν επίπεδα και να αποκτήσουν ανοδικό momentum.

Ο ΓΔ ταλαιπωρείται στο 585 επίπεδο που κατοχύρωση θα μπορούσε να μας δώσει το 620-630 και να δώσει επιτέλους λύση στην τετράμηνη συσσώρευση.

Ο ΟΤΕ δοκιμάζει την κύρια στήριξη στο 750-775 θυμίζοντας ότι είσοδο έχει με διάσπαση του 812.

Στο εξωτερικό τώρα η εβδομάδα που πέρασε έδωσε σημαντική άνοδο στο πετρέλαιο γεγονός που επηρεάζει τον πληθωρισμό ειδικά στην Ευρωζώνη…

Ενώ ο τρόπος πτώσης της στερλίνας σε τιμές κάτω από 120 και η γρήγορη επαναφορά συνήθως ορίζουν ένα σημαντικό χαμηλό τουλάχιστον για ένα μεγάλο διάστημα…

Τα macro στην Αμερική συνεχίζουν και δείχνουν ανάκαμψη στην οικονομία, ενώ η βιομηχανική παραγωγή σε Γερμανία αλλά και Ισπανία ήταν σημαντική γεγονός που βοηθάει και τις τιμές σημαντικών εταιριών.

Greek Market WEEKLY Overview(3)

FTASE 25 Large Cap Long term charts & Comments

Η κίνηση συνεχίστηκε με την αγορά να ψάχνει το 1557 που είναι και το επίπεδο που διάσπαση μπορεί να κάνει την διαφορά και να μας δώσει τάση προς το 1605. Το 1500 γίνεται κοντινή κύρια στήριξη με το stop μας να μένει στο 1485

___________

ΓΔ Long term charts & Comments

Προσπάθεια διάσπασης του προηγούμενου υψηλού επίπεδο που είναι και πολύ σημαντικό για την συνέχεια. Μία κατοχύρωση του 585 μπορεί να δώσει συνέχιση της κίνησης προς το 620. Το 560 σε κάθε περίπτωση είναι το stop στο Long. Ο τέταρτος μήνας συσσώρευσης έχει κάνει πλέον το 585 πολύ σημαντικό επίπεδο και σε μηνιαίο γράφημα.

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

FAST FINANCE SEC

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης