Τελευταία Νέα
Επισημάνσεις για μετοχές

LAVIPHARM: Ντροπής πράγματα, για πολλοστή φορά....

tags :
LAVIPHARM: Ντροπής πράγματα, για πολλοστή φορά....
ΣΧΟΛΙΟ (Από τον ειδικό συνεργάτη μας): Σημαντικός αριθμός εισηγμένων εταιρειών αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, ορισμένες όμως εξ αυτών κυριολεκτικά λόγω κακών επιλογών των ιδιοκτητών τους, βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού...

Ενώ κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει και παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Ο λόγος - εν προκειμένω - για την Lavipharm.

Τα όσα έχουν συμβεί στην Lavipharm, αν είχαν γίνει για παράδειγμα στις ΗΠΑ, θα είχαν ήδη κατατεθεί αγωγές εναντίον της, θα είχε επέμβει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα βρισκόταν μπροστά σε βαριές κατηγορίες.

Κατηγορίες, οι οποίες στην περίπτωσή μας αφορούν σε παραπληροφόρηση του επενδυτικού κοινού, με αποκορύφωμα τα περιβόητα patch, τα οποία υποτίθεται ότι θα κατακτούσαν την παγκόσμια αγορά, μέχρι τις άριστες προοπτικές ανάπτυξης της εταιρείας και άλλα παρόμοια ηχηρά.

Δείτε όμως ποια είναι η σημερινή κατάσταση της εισηγμένης:

•    Τα ίδια κεφάλαια στον ισολογισμό του 2013 είναι πλέον αρνητικά κατά 1,5 εκατ. ευρώ!
•    Ο τζίρος έπεσε στα 30 εκατ. από 37,8 εκατ. το 2012
•    Οι ζημίες από 7,6 εκατ., αυξήθηκαν σε 13 εκατ. ευρώ το 2013
•    Ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός της ανήλθε σε 76,75 εκατ. από 75,19 εκατ.
•    Οι συνολικές υποχρεώσεις της διαμορφώθηκαν σε 123 εκατ., από 127 εκατ. το 2012, μειωμένες μεν κατά τι, αλλά αντιπροσωπεύουν 4 φορές τον τζίρο της!


Το απίστευτο είναι εδώ, ότι ενώ η περιουσία των μετόχων εξαϋλώνεται και οι τράπεζες έχουν πάρει ενέχυρο... όλη την εταιρεία, το πάρτι αμοιβών συνεχίζεται. Οι αμοιβές των μελών του Δ.Σ. και άλλων διευθυντικών στελεχών, σε μία καταχρεωμένη επιχείρηση ανήλθαν σε 3,265 εκατ. ευρώ!

Οι κ.κ. Λαβίδας, Τάννες (τέως της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας), Γκέρτσος, Κυριακόπουλος και Διαμαντόπουλος, η σύζυγος Λαβίδα, η κα Βρανοπούλου και η κυρία Λ.Ιωαννίδου, είναι προφανές ότι δεν αντιλαμβάνονται ούτε την οικονομική κρίση της ελληνικής κοινωνίας, ούτε και την δραματική κατάσταση της εταιρείας τους...

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης