Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Ενέκρινε η ΓΣ της Δίας ΑΕΕΧ την απορρόφηση της από τη Eurobank

tags :
Ενέκρινε η ΓΣ της Δίας ΑΕΕΧ την απορρόφηση της από τη Eurobank
Με συντριπτική πλειοψηφία σε ποσοστό 96,91% των παρισταμένων μετόχων, εγκρίθηκε σήμερα από την Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΙΑΣ Ανώνυμη Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου η συγχώνευση της Εταιρίας με την Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias Α.Ε., με απορρόφηση της πρώτης από τη δεύτερη, σύμφωνα με δελτίο τύπου που δημοσιοποιήθηκε από την Διας ΑΕΕΧ.
Κατά τη Β’ Επαναληπτική συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης παρέστησαν μέτοχοι που εκπροσωπούν το 66,32% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ότι η σχέση ανταλλαγής των μετοχών της ΔΙΑΣ προς τις νέες μετοχές της Eurobank EFG είναι 5,3 μετοχές ΔΙΑΣ προς μία νέα μετοχή Eurobank EFG.
Η ανωτέρω νέα σχέση ανταλλαγής αποφασίσθηκε μετά από πρόταση της Eurobank EFG, μέτοχο της ΔΙΑΣ κατά ποσοστό 26%, λαμβάνοντας υπόψη τις συνθήκες της αγοράς και με γνώμονα το συμφέρον των μετόχων και των δύο εταιρειών.
Η συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου δύο μηνών.
Επιπλέον, η ΓΣ αποφάσισε:
• Την έγκριση του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης με σχέση ανταλλαγής 5,3 μετοχές της ΔΙΑΣ προς μία νέα μετοχή της EUROBANK.
• Την παροχή εξουσιοδότησης για την υπογραφή της Σύμβασης Συγχώνευσης και στο Διοικητικό Συμβούλιο για τη ρύθμιση των διαδικαστικών θεμάτων.
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας είχαν ως εξής:
Ψήφισαν υπέρ μέτοχοι που κατείχαν 67.723.744 μετοχές, ήτοι ποσοστό 96,913% των παρόντων.
Ψήφισαν κατά μέτοχοι που κατείχαν 1.900.956 μετοχές ήτοι ποσοστό 2,720% των παρόντων.
Απείχαν της ψηφοφορίας μέτοχοι που κατείχαν 256.048 μετοχές, ήτοι ποσοστό 0,366% των παρόντων.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης