Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

TÜV HELLAS: Πιστοποίηση τεχνικών επαγγελμάτων για 1η φορά στην Ελλάδα

TÜV HELLAS: Πιστοποίηση τεχνικών επαγγελμάτων για 1η φορά στην Ελλάδα
Πρόγραμμα κατάρτισης τεχνιτών στον Πειραιά
Ο Οργανισμός Επιθεώρησης και Πιστοποίησης TÜV HELLAS, μέλος του TÜV NORD GROUP, πραγματοποίησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα Πιστοποίηση Τεχνιτών – Τεχνικών Επαγγελματιών με βάση το Πρότυπο ISO 17024:2003, έχοντας λάβει τη σχετική διαπίστευση από το ΕΣΥΔ, στο πλαίσιο προγράμματος κατάρτισης τεχνιτών της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, που υλοποίησε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά.
Η διαδικασία πιστοποίησης, η οποία περιελάμβανε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων, βασίστηκε στις απαιτήσεις που περιγράφονται στους Ειδικούς Κανονισμούς Πιστοποίησης Προσώπων της TÜV HELLAS και επιβεβαιώνει την τεχνική επάρκεια των επαγγελματιών στις εννέα ακόλουθες ειδικότητες: Τεχνίτης Εργαλειομηχανών, Τεχνίτης Ελασματουργός, Τεχνίτης Σωληνουργός, Τεχνικός  Συγκολλήσεων και κοπής μετάλλων, Τεχνικός Μόνωσης-Μονωτής, Τεχνικός Συντηρητής Εγκαταστάσεων, Αυτοματισμού και Αυτομάτου Ελέγχου, Τεχνίτης Καθαρισμού Μετάλλου, Τεχνίτης Ξυλουργός και Τεχνίτης Ξυλουργός.
Η πιστοποίηση προσόντων αποτελεί μια αξιόπιστη βάση συνεννόησης μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών  και η διαπίστευση διασφαλίζει την αμεροληψία, την αντικειμενικότητα και την ανεξαρτησία του φορέα Πιστοποίησης TÜV HELLAS. Σε μία πολύ δύσκολη αγορά εργασίας με την παγκοσμιοποίηση και τον ανταγωνισμό ως κύρια χαρακτηριστικά, η πιστοποίηση προσώπων αποτελεί σημαντικό εργαλείο τόσο για την εξασφάλιση της εργασίας όσο και για την επιβεβαίωση της αξιοπιστίας των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των εργαζομένων που τις απέκτησαν μέσω διαφορετικών διαδρομών.
Η TÜV HELLAS είναι Φορέας Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, 100% θυγατρική του Γερμανικού Οργανισμού TÜV NORD Group. Στην Ελλάδα δραστηριοποιείται από το 1987 παρέχοντας ανεξάρτητες υπηρεσίες Επιθεώρησης και Πιστοποίησης, σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα. Έχοντας ως βασική στρατηγική κατεύθυνση την παροχή υπηρεσιών με γνώμονα τη συνέπεια, την αξιοπιστία και την αντικειμενικότητα, τη μεταφορά τεχνογνωσίας από και προς το εξωτερικό, την προαγωγή της Ποιότητας και την επένδυση σε σταθερό και καλά εκπαιδευμένο προσωπικό, έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομά της με τα μεγαλύτερα έργα Υποδομής και Ανάπτυξης της Χώρας έχοντας πραγματοποιήσει περισσότερες από 10.000 επιθεωρήσεις και πιστοποιήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης