Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

“Ιστορία των Επιγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου” από την Alpha Bank

tags :
 “Ιστορία των Επιγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου” από την Alpha Bank
Η Αlpha Bank εξέδωσε το έργο “Ιστορία των Επιγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου” του κορυφαίου Γερμανού ιστορικού Johann Gustav Droysen, μεταφρασμένο και κριτικά σχολιασμένο από τους Ρένο, Ήρκο και Στάντη Αποστολίδη.
Ολοκληρώνεται έτσι, η ελληνική έκδοση της κλασικής “Ιστορίας του Μακεδονικού Ελληνισμού”, της οποίας τα δύο προηγούμενα μέρη, η “Ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου” και η “Ιστορία των Διαδόχων” είχαν κυκλοφορήσει σε τρίτη έκδοση το 1999 και το 2002 αντιστοίχως.
Στο νέο δίτομο έργο “Ιστορία των Επιγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου” εξιστορείται ο πρώτος αιώνας των ελληνιστικών βασιλείων στην Ανατολή (Πτολεμαίοι, Σελευκίδες, Ατταλίδες της Περγάμου) και οι αντιμαχίες τους, οι εκστρατείες του Πύρρου στη Δύση, ο ρόλος του μακεδονικού βασιλείου στην Ελλάδα (Αντιγονίδες), η πρώτη εδραίωση της Αχαϊκής και Αιτωλικής Συμπολιτείας καθώς και οι παράλληλες εξελίξεις στη Σπάρτη με τις χαρακτηριστικές μορφές του Άγι και του Κλεομένη, έως την καθοριστική συντριβή της στη Σελλασία (222 π.Χ.). Αναλύεται ακόμη η εξάπλωση του ελληνιστικού πολιτισμού στα πέρατα της Οικουμένης και επισημαίνονται οι καθοριστικές επιρροές του στον επερχόμενο Ρωμαϊσμό, αλλά και στον ευρύτερο Δυτικό κόσμο μέχρι σήμερα.
Περισσότερες από 1.500 υποσημειώσεις, οκτώ σχέδια μαχών, δεκάδες γενεαλογικά δένδρα, πολυάριθμοι πίνακες, τοπογραφικά, καθώς και τρεις αναδιπλούμενοι έγχρωμοι χάρτες - όλα πρωτότυπα εκπονημένα από τους φιλολόγους Ήρκο και Στάντη Ρ. Αποστολίδη -, μαζί με την πλουσιώτατη νομισματική εικονογράφηση, διαφωτίζουν κατά τρόπο μοναδικό τον αναγνώστη για τα νεώτερα πορίσματα των ιστορικών, αρχαιολογικών, φιλολογικών και άλλων ερευνών.
Το δίτομο έργο “Ιστορία των Επιγόνων του Μεγάλου Αλεξάνδρου” κυκλοφορεί σε δύο λινόδετους τόμους και διατίθεται στην τιμή των Ευρώ 60 από τα κεντρικά βιβλιοπωλεία της Αθήνας και τον νέο πολιτιστικό χώρο ALPHA BANK – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης