Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Η νέα χρηματοπιστωτική τάξη πραγμάτων και απλά μαθήματα τεχνικής ανάλυσης

Η νέα χρηματοπιστωτική τάξη πραγμάτων και απλά μαθήματα τεχνικής ανάλυσης
Το Σάββατο 17/12 ώρα 12.00μμ μέχρι 14.00 μμ στο ξενοδοχείο Hilton, οι κ.κ. Α. Μωραϊτάκης, Πρόεδρος Νuntius AEΠΕΥ και ΣΜΕΧΑ πιστοποιημένος αναλυτής αγορών, Π. Παναγιώτου, Τεχνικός Χρηματιστηριακός Αναλυτής και αρθρογράφος του xrimanews.gr και Ι. Κιρκιμπολάκης, Τεχνικός Αναλυτής, πιστοποιημένος CIIA, στα πλαίσια του Money Show Athens '11 θα παρουσιάσουν στο επενδυτικό κοινό με ελεύθερη είσοδο δύο θέματα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Nuntius.
Τα θέματα είναι τα εξής:
1) Η νέα Χρηματοπιστωτική Τάξη Πραγμάτων Σε Ομόλογα και Επενδύσεις Σταθερού Εισοδήματος.
2) Απλά μαθήματα τεχνικής ανάλυσης.
Η θεματολογία για τα απλά μαθήματα τεχνικής ανάλυσης παρουσιάζεται παρακάτω:
1) A. Απλά μαθήματα Τεχνικής Ανάλυσης
• Στηρίξεις - Αντιστάσεις
• Σχηματισμοί
• Εισαγωγή στα Elliott Waves
• Χρήση Fibonacci
• Back Test και οφέλη
• Δημιουργία Στρατηγικής και βελτιστοποίηση αυτής
B. Σύγχρονη Τεχνική Ανάλυση
• Δημιουργία Στρατηγικής Πολλαπλών συστημάτων.
• Alert Trend Lines
• Αυτοματοποιημένη Τεχνική Ανάλυση
• Σύγχρονη απεικόνιση αγορών

Η περίληψη του θέματος Η νέα Χρηματοπιστωτική Τάξη Πραγμάτων είναι η εξής:

«Μεταξύ των 200 και πλέον κρατών του κόσμου μόλις 13 απολαμβάνουν άριστη πιστοληπτική αξιολόγηση του χρέους τους
Η ελληνική κρίση ήταν το μέσο μεταφοράς της στην Ευρώπη. Το σοκ της προσφυγής μίας ευρωπαϊκής χώρας μέλους της ευρωζώνης στο ΔΝΤ και η προοπτική πτώχευσης της, έκαναν την ΕΕ να φανεί, συνολικά, πολύ διαφορετική χρηματοπιστωτικά απ' ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή.
Ήλθαν στο προσκήνιο επίκαιρα και χρόνια προβλήματα όπως η θεαματική αύξηση του χρέους με την παράλληλη αύξηση του κόστους εξυπηρέτησης του αλλά και δημογραφικό και το ασφαλιστικό τα οποία προβληματίζουν τις μεγαλύτερες οικονομίες της Δύσης.
Οι χωρίς πρόβλημα χρέους αναδυόμενες οικονομίες εμφανίζονται να είναι σε πλεονεκτική θέση. Με το μέσο ποσοστό χρέους ως προς το ΑΕΠ τους των 20 μεγαλύτερων αναπτυγμένων κρατών να εκτιμάται πως θα ανέλθει στο 100% στις αρχές του 2012 και με τα αντίστοιχα ποσοστά για τα 20 μεγαλύτερα αναπτυσσόμενα κράτη να κυμαίνονται στο 40%, είναι τα ομόλογα των δεύτερων και όχι των πρώτων που αρχίζουν να φαίνονται ελκυστικότερα και να προσελκύουν το διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον.
Υψηλότερη πιστοληπτική βαθμολογία θα συνεπάγεται χαμηλότερο κόστος κεφαλαίων στις αναδυόμενες χώρες κάτι που θα συνδράμει στην ενίσχυση των ρυθμών ανάπτυξη τους οι οποίοι είναι, ήδη, υψηλότεροι αυτών των αναπτυγμένων κρατών. Αντίθετα, το κόστος άντλησης κεφαλαίων για τις αναπτυγμένες χώρες θα αυξάνεται όσο οι υποβαθμίσεις θα συνεχίζονται.
Πρόκειται για μία την αρχή μιας τάσης με ριζοσπαστικές δομικές οικονομικές αλλαγές. Θα αλλάξει τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε μέχρι σήμερα.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης