Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η περιοδική σπονδυλωτή έκθεση «ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑ»

tags :
Alpha Bank: Ολοκληρώθηκε η περιοδική σπονδυλωτή έκθεση «ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑ»
Ολοκληρώθηκε η περιοδική σπονδυλωτή έκθεση «ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑ», που παρουσιάσθηκε ταυτοχρόνως στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στο Νομισματικό Μουσείο, σε συνεργασία με τη Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank.
Η έκθεση άνοιξε για το κοινό την 15 Απριλίου 2011 και επρόκειτο να διαρκέσει έως την 27 Νοεμβρίου 2011. Λόγω όμως του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος που παρουσίασε και της μεγάλης προσελεύσεως επισκεπτών, αποφασίσθηκε η παράτασή της έως την 3 Ιανουαρίου 2012.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι την έκθεση επισκέφθηκαν περίπου 80.000 άτομα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και 8.500 στο Νομισματικό Μουσείο.
Επιπλέον, 1.260 παιδιά παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σαν το νόμισμα κυλήσει μύθος θε ν’ αρχινίσει» που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκθέσεως.
Στο πλαίσιο της εκθέσεως, πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις και στα δύο Μουσεία. Ειδικότερα:
- Την 22 Οκτωβρίου 2011, στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου, διοργανώθηκε η Εκπαιδευτική Δράση «Φτιάξε το δικό σου νόμισμα! Η κατασκευή των νομισμάτων στα αρχαία χρόνια». Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά ζωγράφισαν, συνέθεσαν και «έκοψαν» το δικό τους νόμισμα με αντίγραφα αρχαίων μητρών.
- Την 30 Οκτωβρίου 2011, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας αποταμιεύσεως, διοργανώθηκε στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μύθος και Νόμισμα σ’ ένα παραμύθι». Τα παιδιά παρακολούθησαν αφηγήσεις μύθων για τον βασιλιά Μίδα και τον «Κερδώο» Ερμή και στο τέλος, γνώρισαν την τεχνική κατασκευής των αρχαίων νομισμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης