Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Alpha Bank: Αποφάσεις τακτικής Γ.Σ.

tags :
Alpha Bank: Αποφάσεις τακτικής Γ.Σ.
Στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Alpha Bank που πραγματοποιήθηκε την 22.6.2010 παρέστησαν αυτοπροσώπως ή δι' αντιπροσώπου 3.376 Μέτοχοι,όπου πάρθηκαν οι παρακάτω αποφάσεις:

Θέμα 1ο
Υποβολή προς έγκριση των ετησίων οικονομικών καταστάσεων της 31.12.2009, μετά των σχετικών εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών, ως και της διανομής κερδών.
Υπεβλήθησαν και εγκρίθηκαν οι ετήσιες, απλές και ενοποιημένες, οικονομικές καταστάσεις της Τραπέζης διαχειριστικής χρήσεως 2009, μετά των σχετικών εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών. Εγκρίθηκε ο σχηματισμός τακτικού αποθεματικού ύψους Ευρώ 21.432.857,75, κατά τα προβλεπόμενα στον Νόμο και στο Καταστατικό της Τραπέζης. Εγκρίθηκε η μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2009. Εγκρίθηκε η καταβολή στο Ελληνικό Δημόσιο ποσού Ευρώ 58.750.000,00, που αντιστοιχεί στη δεδουλευμένη απόδοση των προνομιούχων μετοχών κυριότητός του, κατά τα οριζόμενα στο Καταστατικό της Τραπέζης.

Θέμα 2ο
Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών από κάθε ευθύνη για τα πεπραγμένα της διαχειριστικής Xρήσεως 2009.
Απηλλάγησαν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς και οι τακτικοί Ορκωτοί Ελεγκτές που διενήργησαν τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων της χρήσεως 2009, από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για τα πεπραγμένα, και αντιστοίχως, τον έλεγχο, της υπολόγου χρήσεως.

Θέμα 3ο
Εκλογή Ορκωτών Ελεγκτών, τακτικών και αναπληρωματικών, για τη διαχειριστική Χρήση 2010 και έγκριση της αμοιβής τους.
Σύμφωνα με το Καταστατικό και την ισχύουσα νομοθεσία εξελέγησαν οι κάτωθι Ορκωτοί Ελεγκτές της εταιρίας "KPMG Ορκωτοί Ελεγκτές" (ως τακτικοί ορκωτοί ελεγκτές της Τραπέζης για τη διαχειριστική χρήση 2010):

α. Τακτικοί: Νικόλαος Ε. Βουνισέας
Χαράλαμπος Γ. Συρούνης

β. Αναπληρωματικοί: Νικόλαος Χ. Τσιμπούκας
Ιωάννης Α. Αχείλας

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την αμοιβή της ελεγκτικής εταιρίας "KPMG Ορκωτοί Ελεγκτές ΑΕ" για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων έτους 2010 έως του ποσού των Ευρώ 441.000 πλέον Φ.Π.Α.

Θέμα 4ο
Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Η Γενική Συνέλευση εξέλεξε τα κάτωθι, νυν διατελούντα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τραπέζης, με τετραετή θητεία.
Ήτοι:
Γεώργιος Ε. Αγουρίδης
Παύλος Α. Αποστολίδης
Αθανάσιος Μ. Βερέμης
Μαρίνος Σ. Γιαννόπουλος
Σοφία Γ. Ελευθερουδάκη
Αρτέμης Χ. Θεοδωρίδης
Ευάγγελος Ι. Καλούσης
Παύλος Γ. Καρακώστας
Γιάννης Σ. Κωστόπουλος
Ιωάννης Κ. Λύρας
Νικόλαος Ι. Μάνεσης
Δημήτριος Π. Μαντζούνης
Ιωάννα Ε. Παπαδοπούλου
Μηνάς Γ. Τάνες
Σπύρος Ν. Φιλάρετος

Επίσης, εκ των ανωτέρω μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, όρισε τους κάτωθι ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη, ήτοι:
Γεώργιος Ε. Αγουρίδης
Παύλος Α. Αποστολίδης
Αθανάσιος Μ. Βερέμης
Ευάγγελος Ι. Καλούσης
Ιωάννης Κ. Λύρας
Μηνάς Γ. Τάνες

Τέλος,ορίσθηκε η ακόλουθη σύνθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής του Διοικητικού Συμβουλίου:

Μη Εκτελεστικό Μέλος: Παύλος Γ. Καρακώστας
Μη Εκτελεστικά Ανεξάρτητα Μέλη: Γεώργιος Ε. Αγουρίδης
Ευάγγελος Ι. Καλούσης

Θέμα 5ο
Έγκριση της αμοιβής των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
Οι ετήσιες αποδοχές έκαστου εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου για το έτος 2009, δεν δύνανται να υπερβαίνουν το σύνολο των αποδοχών του Διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος. Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε την καταβολή, για το έτος 2009, συνολικών αποδοχών προς τα πέντε Εκτελεστικά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ύψους Ευρώ 2.450.148

Θέμα 6ο
Ανανέωση και έγκριση, υπό την αναβλητική αίρεση άρσεως των νυν υφισταμένων  ή/και εισαχθησομένων περιορισμών ως προς την υλοποίηση, του Προγράμματος Αποκτήσεως Ιδίων Μετοχών.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε για χρονική περίοδο έως και δύο (2) ετών από της 22.6.2010, πρόγραμμα αγοράς υπό της Τραπέζης ιδίων μετοχών έως ποσοστού 5,00% του εκάστοτε καταβεβλημένου μετοχικού της κεφαλαίου, με κατώτατη τιμή Ευρώ 1,00, και ανώτατη τιμή Ευρώ 25,00, για τις εκ του νόμου (ως εκάστοτε ισχύει) επιτρεπόμενες χρήσεις. Η ληφθήσα απόφαση θα τεθεί σε ισχύ, όταν και εφόσον αρθούν οι υφιστάμενοι ή/και τυχόν εισαχθησόμενοι περιορισμοί στην αγορά ιδίων μετοχών.
Συναφώς υπενθυμίζεται ότι τα υπαχθέντα στο πρόγραμμα ενισχύσεως ρευστότητος της οικονομίας πιστωτικά ιδρύματα δεν δύνανται, κατά το διάστημα παραμονής των εις αυτό, να αποκτούν ίδιες μετοχές.

Θέμα 7ο
Εγκρίθηκε η συμπλήρωση, κατά διευκρίνιση, του Καταστατικού που ήδη προβλέπει τη δυνατότητα αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου της Τραπέζης υπέρ μίας κατηγορίας μετοχών, ώστε να γίνει σαφές ότι, επί υπάρξεως πλειόνων κατηγοριών μετοχών, ως τοιούτων νοουμένων (και) των τυχόν εκδοθησομένων πλειόνων σειρών προνομιούχων μετοχών, έκαστη των οποίων θα παρέχει διαφορετικά μεταξύ αυτών δικαιώματα, το μετοχικό κεφάλαιο της Τραπέζης θα δύναται να αυξηθεί διά της εκδόσεως μίας μόνο εκ των (υπό την ανωτέρω έννοια) κατηγοριών μετοχών.

Θέμα 8ο
Χορήγηση αδείας, στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γενικής Διευθύνσεως, καθώς και σε Διευθυντές, να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή στη Διεύθυνση Eταιριών του Ομίλου, που επιδιώκουν όμοιους ή συναφείς σκοπούς.
Χορηγήθηκε άδεια, προκειμένου τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και λοιπά Στελέχη της Τραπέζης να δύνανται να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή/και στη Διεύθυνση Εταιριών του Ομίλου, οι οποίες επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς με εκείνους της Τραπέζης.

Μετά τη λήξη της Τακτικής Γενικής Συνελεύσεως, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, συνεκροτήθη σε σώμα, ως ακολούθως:

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

Εκτελεστικός Πρόεδρος, ο κ. Γιάννης Σ. Κωστόπουλος.
Διευθύνων Σύμβουλος, ο κ. Δημήτριος Π. Μαντζούνης.
Εντεταλμένοι Σύμβουλοι οι Γενικοί Διευθυντές, οι κ.κ. Μαρίνος Σ. Γιαννόπουλος, Σπύρος Ν. Φιλάρετος και Αρτέμης Χ. Θεοδωρίδης.

ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

Οι κ.κ. Σοφία Γ. Ελευθερουδάκη, Παύλος Γ. Καρακώστας, Νικόλαος Ι. Μάνεσης και Ιωάννα Ε. Παπαδοπούλου.

ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕΛΗ

Αντιπρόεδρος, ο κ. Μηνάς Γ. Τάνες.
Μέλη, οι κ.κ. Γεώργιος Ε. Αγουρίδης, Παύλος Α. Αποστολίδης, Αθανάσιος Μ. Βερέμης, Ευάγγελος Ι. Καλούσης και Ιωάννης Κ. Λύρας. Μ
Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3723/2008
Το Ελληνικό Δημόσιο, δια του υπ' αυτού ορισθέντος εκπροσώπου του, κ. Σαράντη - Ευάγγελου Λώλου.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης