Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Alpha Bank: Χορηγός των Εκπαιδευτικών προγραμμάτων Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων

tags :
Alpha Bank: Χορηγός των Εκπαιδευτικών προγραμμάτων Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων
Τριάντα Οργυιές κάτω από τη Θάλασσα» στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο από 24 Απριλίου 2012 έως 28 Απριλίου 2013
Η Alpha Bank ανέλαβε αποκλειστικός χορηγός των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Τριάντα Οργυιές κάτω από τη Θάλασσα» που σχεδίασε το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Τεκμηρίωσης και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, στο πλαίσιο της περιοδικής εκθέσεως με τίτλο «Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το Πλοίο - οι Θησαυροί - ο Μηχανισμός».
Στην Έκθεση, που ξεκίνησε την Πέμπτη 5 Απριλίου 2012 και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 28 Απριλίου 2013, για πρώτη φορά παρουσιάζεται το σύνολο σχεδόν των αντικειμένων που ανασύρθηκαν από τον χώρο του Ναυαγίου, όπως ο περίφημος
χάλκινος «Έφηβος των Αντικυθήρων», τα εκπληκτικής ομορφιάς γυάλινα σκεύη ή τα μαρμάρινα γλυπτά που ανασύρθηκαν από τον βυθό της θάλασσας. Από την Έκθεση δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, ο πιο σύνθετος της αρχαιότητας, που χρονολογείται μεταξύ 2ου και 1ου αιώνα π.Χ.
Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, στα οποία η Τράπεζα είναι αποκλειστικός χορηγός, απευθύνονται σε μαθητές Δ΄ και Ε΄ Δημοτικού καθώς και σε μαθητές Α΄ και Β΄ Γυμνασίου. Για τον λόγο αυτό, σχεδιάσθηκαν δύο έντυπα για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαιδεύσεως, τα οποία διανέμονται δωρεάν στους συμμετέχοντες και αποτελούν υποστηρικτικό υλικό για τη διεξαγωγή ερευνητικών δραστηριοτήτων στους χώρους της Περιοδικής Εκθέσεως.
Τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα διεξάγονται από την 24 Απριλίου 2012 έως την 28 Απριλίου 2013. Παρέχονται δωρεάν και απαιτείται δήλωση  συμμετοχής κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης