Τελευταία Νέα
Παλμός της Αγοράς

ΧΑ: Στις 30/6 μετατίθεται η πρώτη τακτική δημοπρασία Δικαιωμάτων Εκπομπής Αερίων – EUAs

tags :
ΧΑ: Στις 30/6 μετατίθεται η πρώτη τακτική δημοπρασία Δικαιωμάτων Εκπομπής Αερίων – EUAs
Την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011 θα πραγματοποιηθεί τελικά και όχι στις 29 του μηνός, μέσω του συστήματος συναλλαγών ΟΑΣΗΣ του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑ), η πρώτη τακτική δημοπρασία Δικαιωμάτων Εκπομπής Αερίων (EUAs), από την αποθήκη νεοεισερχομένων Δικαιωμάτων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ). Η ποσότητα που θα δημοπρατηθεί είναι 1.100.000 EUAs.
Για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων και την αποτελεσματικότερη διενέργεια της επικείμενης δημοπρασίας θα εφαρμοστούν εφεξής οι ακόλουθες βελτιώσεις στην διαδικασία (σε σχέση με αυτές της διενεργηθείσας έκτακτης δημοπρασίας στις 15/6/2011):
1.    Δυνατότητα τροποποίησης της τιμής πώλησης κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται ότι η τιμή πώλησης είναι εναρμονισμένη με τις τρέχουσες τιμές διαπραγμάτευσης στις διεθνείς αγορές.
2.    Σημαντική διεύρυνση των ορίων εισαγωγής εντολών αγοράς. Το ΧΑ θα δημοσιοποιεί το πρωί της ημέρας της δημοπρασίας (Τ), την κατώτατη και ανώτατη τιμή εισαγωγής εντολών αγοράς τα οποία θα είναι τέτοια ώστε να μπορεί να εξυπηρετείται αποτελεσματικότερα το προηγούμενο.
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στον ιστότοπο http://www.helex.gr/euas.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης