Πολλά και ενδιαφέροντα από και για τον κόσμο του Χ.Α.
Προβληματισμός, νευρικότητα και νέα πτώση σημειώθηκε στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά η οποία ακόμη δεν έχει δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Στις τράπεζες η ισχυρότατη πτώση συνεχίζεται με νέες απώλειες έως -10,68% καθώς αμερικανικά hedge funds παραμένουν πωλητές, ενώ αξιοσημείωτη είναι η περίπτωση της Eurobank η οποία κάτω από τα 0,0350 βρισκόταν – και θα βρίσκεται – σε ΑΜΕΜ σε κάθε αλλαγή της τιμής.
Οι ανησυχίες για τις αυξήσεις κεφαλαίου είναι έκδηλες. Οι επενδυτές προβληματίζονται για το ύψος (εκτιμάται σε 14-16 δισ) τον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών (4-6 δισ από ιδιώτες, από bail in 3 δισ και ΤΧΣ 6-8 δισ) και τις τιμές των ΑΜΚ που θα είναι έως -50% χαμηλότερα με καθολικά reverse split.
Ως προς την κυβέρνηση είναι προφανές ότι οι 155 βουλευτές δεν μπορούν να δημιουργήσουν μια αρραγή κυβερνητική ομάδα. Η σταθερότητα θα είναι ζητούμενο για καιρό για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
ΓΔ- ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ξεκίνησε με εναλλαγές προσήμων φθάνοντας μέχρι τις 680,1 μονάδες (+0,39%). Όμως από τις 12 και μετά κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο υποχωρώντας μέχρις τις 663,14 μονάδες (-2,12%).
Στις 17.00 βρέθηκε στις 668,29 (-1,36%) και μέσω των τελικών δημοπρασιών έκλεισε στις 668,54 μονάδες με ημερήσιες απώλειες 1,32%.
ΕΥΡΩΒ: Δηλαδή χωρίς reverse split, τι τιμή θα έγραφε; Νέο ιστορικό χαμηλό χθες στα 3 σεντς!! Αφρονες πολιτικές, τακτικές του άρπα κόλα και της αρπαχτής την έφεραν στο έσχατο σημείο “ξεφτύλας”.
Ο,τι και αν συνέβαινε, αν είχε προυπάρξει ένα συνετό και έντιμο managemenet θα μπορούσε να ήταν σε πολύ καλύτερη εικόνα. Δύσκολη μεν, αλλά διαχειρίσιμη…
EYΡΩΒ[Ι]: Στην 20ή θέση των Κφσεων στα 456 εκατ. ευρώ, όταν μόνον η τελευταία αμκ της [πέρυσι] ήταν της τάξης των 2,8 δισ. ευρώ…
ΛΑΜΔΑ: Εξαιρετική συμπεριφορά για την μετοχή που παραμένει σε υψηλά έτους και 12μήνου. Στο +3% από πέρυσι ίδια ημερομηνία και με τον γ.δ. στο -39,55%.
Η θετική, τεχνική, εικόνα αρκετών τίτλων του 25αρη, θα συνεχίσει να “σκιάζεται” από τους χαμηλούς τζίρους και την νέα κατάρρευση των Δεικτοβαρών Τραπεζικών τίτλων, των οποίων το “ξεφόρτωμα” συνεχίζεται με χαρακτηριστική ευκολία και χωρίς τον παραμικρό δισταγμό.
FTSE25: Τεχνικά και στην περίπτωση του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, μετά την στήριξη των 205, χάθηκε και αυτή των 197 μονάδων, με τις αμέσως επόμενες στις 191 και 187 μονάδες. Το “stop” για τους “long” παραμένει στις 187 μονάδες, ενώ σε περίπτωση προσπάθειας ανοδικής αντίδρασης, οι πρώτες αντιστάσεις οριοθετούνται στις 205 και 210 – 212 μονάδες.
ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: Στην περίπτωση του Γενικού Δείκτη, δύσκολα αυτός δεν θα πάει να καλύψει το “gap” στις 656 μονάδες, ενώ αν διασπαστούν καθοδικά οι 650 μονάδες, τα σενάρια… τρόμου θα επιστρέψουν δριμύτερα.
Σχόλια αναγνωστών