γράφει : Δ.Ν.
"Ο Γενικός Δείκτης, υπό το βάρος των τεράστιων αυξήσεων κεφαλαίου των συστημικών Τραπεζών και της συνεχόμενης αναβλητικότητας για την εκταμίευση των 12 δισ ευρώ, παρέδωσε διαγραμματικά τη στήριξη που παρείχε η κάτω γραμμή στο διπλό ανοδικό κανάλι στην περιοχή των 704 με 690 μονάδων" επισημαίνει ο Απόστολος Μάνθος.
Στοιχείο, όπου άνοιξε το δρόμο για την καταγραφή τιμών χαμηλότερα του σημείου των 670 μονάδων και μέσα στην περιοχή όπου "απλώνεται" έως τις παρυφές των 650 μονάδων προκαλώντας "ρίγη" στην ομάδα των "Bulls".
Η περιοχή αυτή θεωρείται ως άκρως ανεπιθύμητη, καθώς εάν διαρραγεί καθοδικά με αυξημένο τζίρο συναλλαγών, θα βάλει τη σφραγίδα για την προσέγγιση της επικίνδυνης ζώνης στήριξης των 638 με 612 μονάδων.
Εδώ πιθανή βραχυχρόνια στροφή στην εν λόγω αρνητική εικόνα μπορεί να προκληθεί με το ανοδικό πάτημα του Δείκτη άνω των 680 μονάδων.
Ιδιαίτερη προσοχή θα χρειαστεί προς το τέλος του μήνα και κυρίως μετά την εισαγωγή των νέων μετοχών από τις ανακεφαλαιοποιήσεις των Τραπεζών, όπου και θα προκληθούν σημαντικές αυξομειώσεις με μεγάλη μεταβλητότητα, καθώς θα αλλάξουν ριζικά οι "βαρύτητες συμμετοχής" με τις Τραπεζικές μετοχές να παίρνουν εκ νέου τα "ηνία" στη διαμόρφωση του Γενικού Δείκτη.
Και στον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης η καθοδική λύση της κάτω πλευράς του βραχυχρόνιου ανοδικού καναλιού, στις 204 μονάδες, αποτέλεσε τη θρυαλλίδα διαμόρφωση της πτωτικής τάσης ωθώντας προς το επίπεδο στήριξης των 193 μονάδων.
Σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου τεχνικής ανάλυσης και επενδυτικής στρατηγικής της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ, παράθυρο ανοδικής αισιοδοξίας αφήνουν οι περισσότεροι ταλαντωτές με την "oversold" κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει μετά από μια συνεχόμενη πτώση της τάξεως του 12,5% από τις 220 μονάδες.
Σχόλια αναγνωστών