Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

ΧΑΑ: Η αγορά δοκιμάζει διάσπαση του μεσοπρόθεσμου πτωτικού καναλιού μας...

tags :
ΧΑΑ: Η αγορά δοκιμάζει διάσπαση του μεσοπρόθεσμου πτωτικού καναλιού μας...

Daily position LONG stop 146

H αγορά κατάφερε όχι μόνο να συντηρήσει τις εβδομαδιαίες στηρίξεις αλλά με μία συνεδρίαση να καταφέρει να μαζέψει πίσω το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών του τελευταίου διαστήματος κλείνοντας για πρώτη φορά πάνω από το πτωτικό κανάλι των τελευταίων δύο ετών.

Φυσικά θα θέλαμε μεγαλύτερους χρόνους όπως το τέλος του μήνα για να θεωρήσουμε έγκυρη την διάσπαση ακόμα και αν κάνει μετέπειτα διόρθωση παρόλα αυτά το βλέπουμε πρώτη φορά να συμβαίνει.

Μην ξεχνάμε πως μπροστά μας έχουμε την έρημη εκείνη την αξιολόγηση με τον DRAGHI ουσιαστικά με την κίνηση της Παρασκευής να ανοίγει πιο γρήγορα τον δρόμο βοηθώντας σημαντικά τον τραπεζικό κλάδο.

Η κίνηση του DRAGHI δεν είναι σημαντική επειδή θα δώσει έκτακτα κέρδη στον κλάδο αλλά γιατί θα ελαφρώσει τους ισολογισμούς τους μπορώντας να αντέξουν μελλοντικές στραβές αλλά και να δώσει σημάδια πως το θέμα Ελλάδα πρέπει σε κάθε περίπτωση να λήξει μιας και δεν πρέπει να απασχολεί κάθε τρεις και λίγο την ήδη προβληματισμένη Ευρωπαϊκή οικονομία.

Η κίνηση του ουσιαστικά βάζει στο QE μέσω των ομολόγων του EFSF που κατέχει ο κλάδος ενώ απλά μπορούμε να φανταστούμε τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση που αρχίσουν να συμμετάσχουν τα Ελληνικά κρατικά ή και κάποια εταιρικά ομόλογα στο QE.

Για αυτό λέμε και ξαναλέμε το πόσο σημαντική είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Oυσιαστικά οι άλλοι αποφασίζουν για εμάς από την στιγμή που δεν μπορούμε τόσα χρόνια να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας και πλέον η λύση θα δοθεί μετά την μάχη μεταξύ Ευρώπης και ΔΝΤ σε σχέση με το τι μέλλει γενέσθαι με την Ελλάδα.

ff

Η Ευρώπη δεν θέλει να κάνει κούρεμα με τον μόνο σύμμαχο μας το ΔΝΤ που από την μία είναι σκληρό από την άλλη θέλει να δώσει άμεση λύση στο θέμα χρέος. Το τι θα γίνει και το πώς θα περάσει το καταστατικό του δεν το ξέρουμε παρόλα αυτά ξέρουμε πως θα βρεθεί λύση.

Η αγορά φοβάται σίγουρα μία πολιτική αναταραχή παρόλα αυτά έχουμε πει πολλές φορές πως πλέον ότι και να συμβεί από πίσω οι αντιμνημονιακοί τελείωσαν και υπάρχουν λύσεις με ή χωρίς εκλογές σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν θα θέλει ή δεν θα μπορέσει να κλείσει την συμφωνία.

Αυτό από μόνο του είναι και το πιο σημαντικό στην όλη κατάσταση. Αυτό που θα πρέπει να μας απασχολήσει είναι αν η κυβέρνηση μπορέσει να εφαρμόσει όχι τόσο την φορολόγηση ή το κόψιμο των συντάξεων άλλα όλο το υπόλοιπο πακέτο των μεταρρυθμίσεων που χρειάζεται για να ξεβαλτώσουμε.

Τεχνικά η αγορά όπως σχολιάσαμε δοκιμάζει διάσπαση του μεσοπρόθεσμου πτωτικού καναλιού μας, που αν τα καταφέρει τότε το επόμενο διάστημα θα ζήσουμε καταστάσεις που έχουμε να δούμε χρόνια. Στην μεγάλη μας ανάλυση μπορούμε να δούμε τους περισσότερους τίτλους της μεγάλης και όχι μόνο κεφαλαιοποίησης με λεπτομέρεια και με στόχους της κίνησης.

ff

Στα στατιστικά μας ο ΓΔ έχει ακόμα απώλειες 8% από αρχές έτους ενώ ο f25 13% και ο τραπεζικός 23% κλείνοντας παρόλα αυτά την πολύ μεγάλη ψαλίδα που είχε ανοίξει σε σχέση με την υπόλοιπη αγορά το προηγούμενο διάστημα.

Εν κατακλείδι πλέον και μετά από δύο χρόνια περιμένουμε να δούμε την αγορά αν καταφέρει να αλλάξει την μεσοπρόθεσμη πτωτική της τάση σε ανοδική και πλέον να προσελκύσει νέα κεφάλαια για επενδύσεις. Θυμίζουμε πως τα χρηματιστήρια προηγούνται των εξελίξεων, κάτι που μένει να αποδειχτεί για ακόμα μία φορά.

Η κίνηση του DRAGHI στον τραπεζικό κλάδο το πιο πιθανό είναι να ακολουθήσουν αναβαθμίσεις των οίκων για τον κλάδο, ενώ να αρχίζουν μήνα με τον μήνα να αλλάζουν και τις τιμές στόχους.

  • ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ
ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ πως την Κυριακή 24 Απριλίου και ώρα 5 μ.μ. η FAST FINANCE στα πλαίσια του Money show στον ASTHR PALACE αίθουσα ΑΤΛΑΣ II, διοργανώνει σεμινάριο με τίτλο “Οι νέες τάσεις και ευκαιρίες στο Ελληνικό χρηματιστήριο”. Δηλώσεις συμμετοχής μπορεί να γίνουν στο site της εταιρίας www.fastfinance .gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης