Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Πολλά και ενδιαφέροντα(;) από και για τον... κόσμο της Αγοράς

tags :
Πολλά και ενδιαφέροντα(;) από και για τον... κόσμο της Αγοράς

ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ, ότι λιγότερο από το 20% των εισηγμένων εταιριών θα δώσει κάποια εικόνα των οικονομικών μεγεθών για το 1ο τρίμηνο του 2016


ΓΙΑ να είμαστε δίκαιοι η απόφαση αυτή δεν αποτελεί ελληνική πατέντα αλλά Ευρωπαϊκή οδηγία, επομένως δεν αποτελεί κάποια ειδική εξαίρεση για τις Ελληνικές εισηγμένες. Επιπλέον το πρώτο τρίμηνο του 2016 αποτελεί την πρώτη περίοδο ισχύος αυτής της οδηγίας και οι εταιρίες δεν επιθυμούν να ανακοινώσουν κάποιο μέρος από το πλήρες σετ των αποτελεσμάτων αν δεν γνωρίζουν τι είναι προαιρετικό και τι υποχρεωτικό.

ΔΕΗ: Συμπλήρωσε (5) ΣΥΝ, αλλά το χθεσινό ήταν το πλέον έντονο…Τα αποτελέσματα α΄τριμήνου αποδεικνύονται σχετικά καλύτερα από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών. Για την περαιτέρω ανοδική της κίνηση το επίπεδο 3,35 – 3,40 ευρώ είναι καθοριστικό για τους παίκτες. Οι υπόλοιποι απλά γελάμε βλέποντας την κφση και φυσικά ούτε λόγος για πώληση αυτή την περίοδο…

ΕΥΔΑΠ: Κι αυτή έφτασε τις (5) συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις με την κφση στα 593,2 εκατ. ευρώ. Το 2015 εμφάνισε πωλήσεις 324,2 εκατ. ευρώ από 326,3 εκατ. ευρώ, EBITDA 83,7 εκατ. ευρώ από 87,5 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 43,6 εκατ. ευρώ από 41,9 εκατ. ευρώ. Η καθαρή θέση είναι στα 966,9 εκατ. ευρώ

ΖΗΜΙΕΣ 21,5 εκατ. στο 3μηνο για την AEGEAN AIRLINES από 8,3 εκατ. στο πρώτο του 2015. Ο ενισχυμένος κατά 11 αεροσκάφη Airbus στόλος της εταιρείας το 2016 σε σύγκριση με τις αρχές του 2015, ο οποίος δεν αξιοποιείται κατά την χειμερινή περίοδο, η στήριξη νέων προορισμών εξωτερικού και το χειμώνα, αλλά και η συνεχιζόμενη μείωση στο μέσο ναύλο εσωτερικού, επιβάρυναν συνολικά το εποχικά αδύναμο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

ΘETIKA και πάλι τα ευρωπαικά χρηματιστήρια, με τον DAX να έχει περιορίσει τις απώλειές του από την αρχή του έτους στο -0,76%…

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Ξεκίνησε η ανηφόρα… Ηλίας Ζαχαράκης: O τίτλος μετά από πολύ μεγάλο διάστημα κάνει προσπάθεια να αλλάξει την μεσοπρόθεσμη τάση του σε ανοδική. Σε ημερήσιο γράφημα έχουμε τα 0,41 ευρώ σαν πιθανό επίπεδα αντίστασης. Τα 0,3430 ευρώ γίνεται σημαντική στήριξη, ενώ τα 0,3380 ευρώ είναι το “Stop” μας στο “long”.

ΛΑΜΔΑ: Πέντε οι ανοδικές συνεδριάσεις με την εταιρεία να ανακοινώνει τα αποτελέσματά της για το πρώτο 3μηνο. Η κεφαλαιοποίηση έχει φτάσει στα ίδια κεφάλαια των μετόχων της, ενώ ο δείκτης δανειακής μόχλευσης βρίσκεται στο αρκετά καλό 0,5.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Προσπάθησε να αφήσει πίσω του την αντίσταση των 4,32 ευρώ ο Μυτιληναίος (+2,86%) και να κάνει την διαφορά, αλλά “προδόθηκε” από τις τελικές δημοπρασίες. Επόμενη σημαντική αντίσταση η ζώνη 4,58 – 4,64 ευρώ. Τα 4,07 ευρώ το “stop” στο “long”.

ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ αλλά χωρίς αντίκρυσμα η… περίπτωση της Quest Holdings με βάση σύγκρισης την τρέχουσα κεφαλαιοποίηση του ομίλου στο ταμπλό και τα χρηματοοικονομικά μεγέθη του. Αποτιμάται σε 54,4 εκατ. ευρώ στη τιμή των 4,5500 ευρώ και διαπραγματεύεται με P/bv στο 0,334 ενώ ο δείκτης δανειακής μόχλευσης είναι αρνητικός, δηλαδή κάτω του…μηδενός αφού το ταμείο υπερκαλύπτει τον δανεισμό. Στα 13,20 ευρώ η λογιστική αξία του τίτλου της που απέχει 8,65 ευρώ !!! από την τιμή του στο ταμπλό.

ΟΤΕ: Πλησιάζει η στιγμή της πώλησης του 10% που κατέχει το Ελληνικό δημόσιο δεδομένου του ότι αποτελεί μέρος των προαπαιτουμένων. Η εταιρία με τα υψηλότερα λειτουργικά κέρδη στο ΧΑ (1,34 δις ευρώ) και τις ισχυρότερες ελεύθερες ταμειακές ροές (500 εκατ. ευρώ) διαπραγματεύεται με έκπτωση 30% έναντι των υπολοίπων Ευρωπαικών μετοχών. Δικαίωμα πρώτης προτίμησης στην αγορά του ποσοστού έχει η Deutsche Telecom η οποία κατέχει το 40% του μετοχικού κεφαλαίου και ασκεί την διοίκηση στον Όμιλο (Μάνος Χατζ.)

ΠΕΙΡΑΙΩΣ/Goldman Sachs: Διατηρεί την τιμή-στόχο των 0,35 ευρώ και την σύσταση ΑΓΟΡΑ για την μετοχή της τράπεζας. Επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 0,46 ευρώ και την σύσταση overweight η Morgan Stanley. Διατηρεί την τιμή-στόχο των 0,28 ευρώ και την σύσταση ΟΥΔΕΤΕΡΗ για την μετοχή της τράπεζας η Credit Suisse. Η Eurobank Equities χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα και διατηρεί την τιμή-στόχο των 0,30 ευρώ με σύσταση ΔΙΑΚΡΑΤΗΣΗ.

ΡΑΓΔΑΙΑ η άνοδος του ενδιαφέροντος για μετοχές της Μεσαίας και Μικρομεσαίας Κεφαλαιοποίησης. Ζωτική για την αφύπνιση του ελληνικού κοματιού του ΧΑΑ η διατήρηση του…

ΣΤΟΙΧΕΙΟ ενδεικτικό για την βελτίωση των μεγεθών της ΕΤΕ ΒΑΝΚ το ότι η διοίκηση της τράπεζας έχει λάβει την απόφαση να αποπληρώσει το σύνολο των cocos προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο β΄6μηνο του 2016.


ΤΕΛΟΣ εποχής για Σέλμαν, Πετζετάκις και Κούμπας… ‘Οπως και οι αναρίθμητες που έχουν ήδη κουνήσει το μαντήλι… Και ατυχώς έπονται κι άλλες… Κι όχι μία και δύο…

ΥΣΤΕΡΕΙ εμφανώς η Grivalia με μόλις (2) θετικές παρουσίες στο ταμπλό στις πρόσφατες (13)… Στο +19% η μτχ της Ελλάδος εφέτος + το μέρισμα που διένειμε…

ΦΟΛΙ: Ο Ενοποιημένος κύκλος εργασιών των Folli Follie για το α’ τρίμηνο του 2016 ανήλθε σε 293,7 εκατ. (268,6 εκατ. ΠΕΡΥΣΙ) και +9,3%. Η βελτιωμένη λειτουργική δραστηριότητα σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς του Ομίλου οδήγησε σε αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας που ανήλθε σε 59,5 εκατ. (57,2 εκατ. το 2015) και +3,9%. Το EBITDA 70,9 εκατ., αυξημένο κατά 6,9%. Τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 43,2 εκατ.(οι αναλυτές της IBG ανέμεναν 45,2 εκατ.)

ΧΠΑ: Συνεδρίαση με σαφώς μικρότερη μεταβλητότητα της χθεσινής και αυτό είχε σοβαρό αντίκτυπο στον όγκο συναλλαγών, όπου παρατηρήθηκε μείωση τόσο στα συμβόλαια του δείκτη, όσο και στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (80.200 συμβόλαια). Στα 25.736 συμβόλαια του δείκτη, μειώθηκαν οι ανοιχτές θέσεις για τον πρώτο μήνα (Ιούνιος). Το συμβόλαιο του F25 κινήθηκε μεταξύ 178,75 και 182,75 μονάδων και γύρισε σε υπερτίμηση 0,60%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.

“ΨΑΞΙΜΟ”: Θετικό νέο το ότι ξεκινάει η κατασκευή του αγωγού ο οποίος θα ευνοήσει τον κύκλο εργασιών διάφορων εισηγμένων εταιριών. Επισημαίνεται ότι η Άκτωρ (100% θυγατρική της Ελλάκτωρ) έχει κερδίσει μέρος της κατασκευής του αγωγού αξίας 230 εκατ. ευρώ, η ΑΒΑΞ θα κατασκευάσει 360 χιλιόμετρα στο ελληνικό κομμάτι ενώ η Σωληνουργία Κορίνθου έχει κερδίσει την σύμβαση προμήθειας 495 χιλιομέτρων σωλήνα.


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης