Τελευταία Νέα

Πολλά και ενδιαφέροντα από και για τον... κόσμο της Αγοράς

tags :
Πολλά και ενδιαφέροντα από και για τον... κόσμο της Αγοράς
XAΡAKIEΣ: Τεχνικά και ξεκινώντας από τον Γενικό Δείκτη, θα μπορούσε να υποστηριχθεί ότι η συνεδρίαση, "βάρυνε" κάπως την εικόνα, ενώ το "stop" για τους "long" έχει ανέβει στις 626 μονάδες, που μία διάσπαση μπορεί να μας φέρει στο 610, ή στο 597. Το 650 - 656 είναι κοντινή αντίσταση, που διάσπαση μπορεί να μας φέρει στο 675 επίπεδο.
Για την περίπτωση του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (-2,09%), το "stop" για τους "long" εντοπίζεται στις 173 μονάδες, με την αμέσως επόμενη στήριξη στις 170 - 168 μονάδες. Το 183 είναι κοντινή αντίσταση που κατοχύρωση μπορεί να δοκιμάσει κίνηση στο 191.
Πέμπτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Σελόντα (+8,43%), "ξύπνησε" και το Γαλαξίδι (+9,93%). Να σημειωθεί ότι ο Νηρέας έχει κεφαλαιοποίηση 77,77 εκατ., η Σελόντα 55,14 εκατ. και το Γαλαξίδι 4,2 εκατ. ευρώ.

____________________
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Εδώ και λίγες συνεδριάσεις παρουσιάζεται αυξανόμενη κινητικότητα στα μεσαία και χαμηλότερα στρώματα του ταμπλώ, ή όπως δήλωσε παλαιός παράγοντας της Αγοράς "υπάρχει μία μικρή, για την ώρα, 'εξέγερση' των θεωρούμενων 'ελαφρών ταξιαρχιών', που ταυτόχρονα κινητοποιεί τις θεωρούμενες 'περιφερειακές δυνάμεις', αλλά και τους 'fan' των χαμηλότερων κεφαλαιοποιήσεων, να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες".
Η εν λόγω κίνηση, αρχίζει να δίνει ενδιαφέρον σε σημαντικό κομμάτι του ταμπλώ, το οποίο εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει βαλτώσει στην συναλλακτική απαξίωση και, σε αρκετές περιπτώσεις, στο μηδενικό ενδιαφέρον των βασικών μετόχων.
Επίσης η αυξανόμενη δραστηριότητα στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, αυξάνει την αγοραστική δύναμη σε χαρτοφυλάκια εγχώριων κωδικών λιανικής, απόλυτα ξεχασμένα και ταυτόχρονα απελευθερώνει ρευστότητα για όσους επιλέγουν να εκμεταλλευτούν αυτή την κίνηση, άγνωστου επενδυτικού ορίζοντα και να ρευστοποιήσουν θέσεις.
Σε κάθε περίπτωση και μέχρι να προκύψει η επόμενη είδηση - καταλύτης που θα φέρει την νέα, ίσως και τελευταία, αναπήδηση για τους βασικούς δείκτες του Χ.Α.. κρίνεται σαν ιδιαίτερα θετική εξέλιξη η αύξηση του ενδιαφέροντος στο συναλλακτικά "απονευρωμένο" κομμάτι του ταμπλώ, όμως χρειάζεται αυξημένη προσοχή, καθώς μία ξαφνική πτώση των συναλλαγών θα φέρει νέους εγκλωβισμούς για τα χαρτοφυλάκια που κινούνται με πιο αργά "αντανακλαστικά" (Του Θανάση Σταυρόπουλου).
___________________
Περιμένοντας την δόση: Η αγορά δεν απείλησε την αντίσταση με το stop να κατεβαίνει στο 181 με κοντινή αντίσταση το 178. Αντίστοιχα το 173 είναι κύρια στήριξη και ημερήσιο stop στο Long.
Η αγορά περιμένει την δόση που τόσο έχει ανάγκη με την Τρόικα να θέλει να υλοποιηθεί μέχρι και η τελευταία λεπτομέρεια.
Έτσι το πακέτο του ΟΤΕ αλλά και η παραχώρηση του Ελληνικού είναι από τις βασικά προαπαιτούμενα που θα ξεκλειδώσουν την δόση που όπως όλα δείχνουν θα έρθει προς το τέλος του μήνα και λίγο πριν από την λήξη των δανειακών υποχρεώσεων.
Ο τραπεζικός λίγο κάτω από το 53 με την ΑΛΦΑ πολύ κοντά στο 224 που είναι και το ανοδικό της κανάλι.
Ο τζίρος χαμηλός χωρίς κατεύθυνση, με την αγορά να περιμένει νέα για να δώσει κίνηση.
Ουσιαστικά, οι περισσότεροι τίτλοι είναι πάνω από τις ημερήσιες στηρίξεις τους που κατοχύρωση μπορεί να βγάλει πωλητές και μία πιο βαθιά διόρθωση.
Intraday position short stop 181
Support: 175, 173 , 171
Resist.: 178, 180, 182, 184, 187
Daily spot market position long s/l 173

FAST FINANCE SEC

________________________
Εχει χαθεί ο έλεγχος. Μα μπορεί ανθρώπινος νους να τα διανοηθεί;
Θα μας πείτε τώρα… εδώ καράβια χάνονται και σεις ασχολείσθε τώρα με τις μετοχές του FTSEM και τις αλλαγές που έκαναν…

Δεν είναι αυτό το ζητούμενο, όσο η ανησυχία για το πως αποφασίζουν και ενεργούν οι αρμόδιοι παράγοντες μίας χρηματιστηριακής αγοράς, έστω σαν αυτή όπως η δική μας…

Μα είναι δυνατόν να βγάζουν από τον FTSEM** (τον πάλαι ποτέ ενεργητικό και με όνομα στην αγορά…) πραγματικές εταιρείες και να βάζουν… “μαγαζάκια”;;

Δηλ. αυτόν που αποκαλούσαμε “Σαραντάρη”** και που τον πετσόκοψαν στη μέση. Τώρα δεν θα έκανε διαφορά, αλλά τότε ήταν άλλο ένα χτύπημα στα “Μεσαία” προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις πριμαντόνες που μάζεψαν όλο το χρήμα και το έκαναν φύλλο και φτερό…

Μα μπορεί να τα διανοηθεί ανθρώπινος νους;;
  • Να αποσύρουν από τον ΜΕΣΑΙΑΣ ΚΦΣΗΣ δείκτη την ΙΝΤΡΑΛΟΤ, την ΣΩΛΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, την ΙΝΤΡΑΚΟΜ, το ΥΓΕΙΑ κοκ για να βάλουν τον Δρομέα, την Paperpack, την Quality, την ΚΡΕΤΑ;; 
Και από πότε λογίζονται ότι ανήκουν στην ΜΕΣΑΙΑ ΚΦΣΗ εταιρείες που αποτιμώνται σε 4,2 εκατ. ευρώ (!!!!!!!!!!!!!!!!!!) όπως ο ΔΡΟΜΕΑΣ ή σε 4,7 εκατ. ευρώ!!!!! (PAPERPACK) ή σε 7 εκατ. !!!!!όπως η ΚΟΥΑΛ… Οχι βέβαια ότι αλλάζει τίποτα και με τις CENTRIC στα 14,2 εκατ., ΚΡΕΤΑ στα… 16,6 εκατ., ΚΑΝΑΚΗ στα 17,25 εκατ. ευρώ…
  • Με ποία λογική χαράζουν την όλη στρατηγική – πολιτική τους, όταν πνίγονται σε… δύο κουταλιές νερό; (Από τον "μ/μ")
_________________
ΧΠΑ: Συνεδρίαση που επεφύλαξε αρνητικές εκπλήξεις στους πρωινούς αγοραστές, η πρώτη της εβδομάδας και στην Αγορά Παραγώγων, με τις συναλλαγές να παρουσιάζουν μικρή αύξηση στα συμβόλαια του δείκτη και περαιτέρω υποχώρηση στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών (39.286 συμβόλαια).
Στα 24.748 συμβόλαια του δείκτη, μειώθηκαν οι ανοιχτές θέσεις για τον πρώτο μήνα (Ιούνιος).
Το συμβόλαιο του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 1.977, 1.858 για τον Ιούνιο και 119 για τον Ιούλιο - τιμή εκκαθάρισης για τον πρώτο μήνα, 176,5) κινήθηκε μεταξύ 175 και 180,5 μονάδων και αιφνιδιαζόμενο από τις τελικές δημοπρασίες, αύξησε την υπερτίμηση στο 0,7%, σύμφωνα με την τιμή εκκαθάρισης.
Δεν υπήρξε αξιοσημείωτος δανεισμός τίτλων, ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε ΔΕΗ (486), Alpha Bank (4.374), Eurobank (3.146), Πειραιώς (13.728), Εθνική (9.347), MIG (7.089), ΟΠΑΠ (331), Μυτιληναίος (209).
Σύμφωνα με την Alpha Finance, η τεκμαρτή μεταβλητότητα ενός μηνός στα at-the-money δικαιώματα του δείκτη FTSE/ASE Large Cap υποχώρησε στο 41%, ενώ ο όγκος συναλλαγών ήταν στα 258 δικαιώματα (257 αγοράς και 1 πώλησης).
Οι περισσότερο δανεισμένοι τίτλοι, μόνο από OTC καθώς το Χ.Α., πλέον, στην συγκεντρωτική κατάσταση του ΗΔΤ δεν δημοσιεύει τους δανεισμούς από την ΕΧΑΕ, είναι: 
Εθνική (15.124.527 τεμ.). Πειραιώς (22.506.254 τεμ.), ΑΛΦΑ (5.263.921 τεμ.) και Eurobank (9.448.161 τεμ.).

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης