Τελευταία Νέα
Στον Παλμό της Επικαιρότητας

Πούτιν: Οι ΗΠΑ είναι μια μεγάλη δύναμη, πιθανόν η μόνη υπερδύναμη

tags :
Πούτιν: Οι ΗΠΑ είναι μια μεγάλη δύναμη, πιθανόν η μόνη υπερδύναμη

«Οι ΗΠΑ είναι μια μεγάλη δύναμη, σήμερα πιθανόν η μόνη υπερδύναμη –μπορούμε να το δεχθούμε αυτό», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης την Παρασκευή. «Θέλουμε και είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες», είπε, τονίζοντας ότι η Ρωσία θα εργαστεί με οποιονδήποτε εκλεγεί επόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Ο κόσμος χρειάζεται μια τόσο ισχυρή χώρα όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και εμείς τη χρειαζόμαστε… Όμως δεν χρειαζόμαστε να επεμβαίνει διαρκώς στις υποθέσεις μας, να μας λέει πώς να ζούμε».

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ακόμη πως ο Donald Trump –υποψήφιος για την προεδρία στις ΗΠΑ–  είναι ένα «φανταχτερό πρόσωπο», αναφερόμενος σε προηγούμενα σχόλια που είχε κάνει γι’ αυτόν. «Έχω πει ότι είναι φανταχτερός», δήλωσε ο Putin προσθέτοντας: «Είναι, δεν είναι; Δεν κάνω καμιά άλλη εκτίμηση γι’ αυτόν». Συμπλήρωσε, επίσης, ότι με βάση τα σχόλια του Trump, ο αμερικανός υποψήφιος υποστηρίζει την πλήρη αποκατάσταση των αμερικανο-ρωσικών σχέσεων.

AdTech Ad«Τι κακό έχει αυτό;», αναρωτήθηκε ο Πούτιν, διαμαρτυρόμενος για την «υποστήριξη της Δύσης στο πραξικόπημα του 2014 στην Ουκρανία που είχε ως αποτέλεσμα να διαφύγει ο φιλορώσος πρόεδρος της χώρας.

«Γιατί να υποστηριχθεί ένα πραξικόπημα στην Ουκρανία; … Είναι πιθανό η αντιπολίτευση, η οποία βρίσκεται τώρα στην εξουσία, να ερχόταν στην εξουσία με δημοκρατικά μέσα», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν απαντώντας σε ερωτήσεις στη διάρκεια του Φόρουμ. Πρόσθεσε πως ο τρόπος με τον οποίο άλλαξε χέρια η εξουσία οδήγησε σε αιματοχυσία και τρόμαξε τον ρωσόφωνο πληθυσμό στην Κριμαία και τη νοτιοανατολική Ουκρανία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης