![Credit Suisse: Η φθηνότερη Αναδυομένη Αγορά του κόσμου το ελληνικό χρηματιστήριο](https://www.bankingnews.gr/media/k2/items/cache/c7b32dff6c37ff6463cc3c9fb6c3fce3_XL.jpg)
γράφει : Δ.Ν.
Στην απόδοση ελεύθερων ταμειακών ροών για το 2017 η ΕΛΛΑΔΑ έχει την υψηλότερη με απόδοση 10.8%
- Credit Suisse: Η φθηνότερη Αναδυομένη Αγορά του κόσμου το ελληνικό χρηματιστήριο
Στους δύο πιο βασικούς αριθμοδείκτες, στο P/BV και FCF Yield (Απόδοση ελεύθερων ταμειακών ροών), η ΕΛΛΑΔΑ ήταν η καλύτερη στον κόσμο.
- Το P/BV της ΕΛΛΑΔΑΣ είναι στο 0,6 με το δεύτερο καλύτερο αυτό της Ρωσίας στο 0,8. Ακολουθεί το της Νότιας Κορέας με 1,1. Ο μέσος όρος παγκοσμίως είναι στο 1,52.
- Η δεύτερη καλύτερη είναι του ΚΟΥΒΕΙΤ με 10.1% αλλά το BV 2017 είναι στο 1.5,
- Και 3η καλύτερη απόδοση ελεύθερων ταμειακών ροών έχει η ΤΣΕΧΙΑ με 8.6% αλλά το BV της είναι στο 1.3. Ο παγκόσμιος μέσος όρος απόδοσης ελευθέρων ταμειακών ροών των αναδυόμενων αγορών είναι στο 4.5%.
![](https://i1.wp.com/www.mikrometoxos.gr/wp-content/uploads/2017/09/CREDSUI11.png?zoom=1.100000023841858&w=696)
- Το καλύτερο τον έχει η ΑΙΓΥΠΤΟΣ με 3.7 αλλά το P/BV = 3.0 και η απόδοση ελευθέρων ταμειακών ροών είναι 6.1%.
- Τον δεύτερο καλύτερο EV/EBITDA 2017 τον έχει η ΡΩΣΙΑ με 4.8 με πολύ καλό P/BV = 0.8 αλλά με πολλή χαμηλή απόδοση ελεύθερων ταμειακών ροών στο 2.3%. Ο παγκόσμιος μέσος όρος αναδυόμενων αγορών EV/EBITDA 2017 είναι 7.7.
- Από δώ και στο εξής εκεί θα διοχετευθούν τα ξένα ιδιωτικά κεφάλαια. Τα νούμερα είναι αμείλικτα άλλωστε…
- Τα φερέφωνα της καταστροφής εκτελούν πολιτικά συμβόλαια και δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα.
- Το ελληνικό χρηματιστήριο είναι τσάμπα και είναι θέμα χρόνου οι φθηνές μετοχές που το απαρτίζουν να δουν πολύ υψηλότερες τιμές.
http://www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών