![Βουλή – Παρθενώνας 1-0**](https://www.bankingnews.gr/media/k2/items/cache/16f0018712af220bc28d9f8332128009_XL.jpg)
γράφει : Δ.Ν.
Ο κ. Φλαμπουράρης ή ο κ. Καρανίκας στο Μαξίμου έχουν μεγαλύτερη αρχαιολογική αξία από τον Παρθενώνα
Βουλή – Παρθενώνας 1-0**
Δεν έγινε γνωστό αν οι ομάδες των Ιαπώνων, Αμερικανών ή Γάλλων επισκεπτών είχαν «αφήσει την κρίση τους στο ξενοδοχείο», όπως προσφυώς ανέφερε η ανάρτηση του «Ρουβίκωνα». Τα μεσημέρια του Ιουνίου είναι καυτά στον Ιερό Βράχο και άρα καλύτερο είναι να ανεβαίνεις έως εκεί πάνω φέροντας μόνον τα απαραίτητα. Η κρίση είναι μάλλον περιττό βάρος.- Ως εκ τούτου, δεν ξέρω τι μπόρεσαν να σκεφτούν, αφού είχαν αφήσει την κρίση τους στο ξενοδοχείο, όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με το πανό που έγραφε στα αγγλικά:
- « Η ελληνική δημοκρατία σκοτώνει απεργό πείνας, άδεια στον Δ. Κουφοντίνα». Τι μπορεί να σημαίνει το όνομα του κατά συρροήν δολοφόνου για τον μέσο επισκέπτη του Ιερού Βράχου;
- Μάλλον θα έπρεπε να προνοήσουν για κάποιες ερμηνευτικές υποσημειώσεις στο κυρίως κείμενο.
- Οπου θα παρέθεταν τον βίο και την πολιτεία του ήρωος, τις έντεκα δολοφονίες που ομολόγησε και μετά θα εξηγούσαν ότι η ζωή του κινδυνεύει διότι δεν τρώει ο άνθρωπος επειδή δεν τον αφήνουν να βγει από τη φυλακή για να φροντίσει τα μελίσσια του.
Εάν αντελήφθην καλώς, ούτε οι αρχαιοφύλακες ενοχλήθηκαν ούτε η αστυνομία παρενέβη. Οι μεν αρχαιοφύλακες θεωρούν τέτοιου είδους δράσεις θεμιτές, αφού κι αυτοί χρησιμοποιούν τα μνημεία για να προβάλουν τα δικά τους αιτήματα. Η δε αστυνομία δεν ειδοποιήθηκε.
![ÎÏοÏÎλεÏμα εικÏÎ½Î±Ï Î³Î¹Î± ÎοÏ
λή â ΠαÏθενÏÎ½Î±Ï 1-0**](http://s.kathimerini.gr/resources/2018-06/panoakropoli-thumb-large.jpg)
Ως καλώς γνωρίζουμε, και τα εθνικά μνημεία έχουν την ιεραρχία τους. Ας πούμε ο κ. Φλαμπουράρης ή ο κ. Καρανίκας στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν μεγαλύτερη αρχαιολογική αξία από τον Παρθενώνα. Ως εκ τούτου φυλάσσονται. Και καλά ο «Ρουβίκωνας» τώρα μας κάνει τη χάρη να πετάει τρικάκια και να σηκώνει πανό.
Αν τους μπει να ρίξουν μπογιές ή τίποτε πιο θορυβώδες; Μήπως γι’ αυτόν τον λόγο τα μνημεία σε όλον τον κόσμο, τον πολιτισμένο, φυλάσσονται προληπτικά; Ο πολιτισμός μας δεν κινδυνεύει μόνον από το φανατικό Ισλάμ. Κινδυνεύει και από τη φανατική βλακεία.
**TOY ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ στην Εντυπη Καθημερινή
Σχόλια αναγνωστών