Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017
S&P 500
2.348,69
-0,30%
FTSE 100
7.114,55
-0,06%
DAX
12.048,57
0,18%
Nikkei 225
18.620,75
1,03%
ATHEN
671,57
-0,42%
  • 00:29 - Le Monde: Επεισόδια στο Παρίσι - Διαδηλωτές κατά Macron και Le Pen - Συνελήφθησαν τρία άτομα
  • 00:22 - Στο Φόρουμ Αρχαίων Πολιτισμών ο Τσίπρας τη Δευτέρα 24/4 – Συνάντηση με Zarif την Κυριακή 23/4
  • 00:20 - Θεοδωράκης για Melenchon: Ως γνήσιος λαϊκιστής κλείνει το μάτι στους ακροδεξιούς αντιευρωπαϊστές
  • 00:18 - Citigroup: Η διαφορά μεταξύ Macron και Le Pen στον β΄γύρο θα είναι 25 μονάδες 62,5% προς 37,5%
  • 00:18 - Merkel: Θετική εξέλιξη η επιτυχία του Macron στην Γαλλία
 

Πρωτοποριακή συνεργασία Αλουμίνιον της Ελλάδος - General Electric για βελτιστοποίηση παραγωγικότητας και μείωση κόστους ενέργειας

Πρωτοποριακή συνεργασία Αλουμίνιον της Ελλάδος - General Electric για βελτιστοποίηση παραγωγικότητας και μείωση κόστους ενέργειας
Η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ (ΑτΕ) σε συνεργασία με την GE, εγκαθιστούν το πρώτο στον κόσμο Digital Smelter, μία καινοτόμα ψηφιακή λύση στην διαδικασία της ηλεκτρόλυσης, βασισμένη στο λειτουργικό σύστημα Predix
Η ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ (ΑτΕ), θυγατρική του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, και η GE (NYSE: GE) υπέγραψαν εχθές στο Ντουμπάι (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) δεκαετή συμφωνία με αντικείμενο την υλοποίηση του πρώτου στον κόσμο Digital Smelter, της πρώτης διεθνώς ψηφιακής λύσης στην ηλεκτρόλυση, που θα επιτρέψει στην ΑτΕ να βελτιστοποιήσει περαιτέρω τη διεργασία ηλεκτρόλυσης του αλουμινίου και θα συμβάλει στην αύξηση της λειτουργικής απόδοσης και της παραγωγικότητας της εταιρείας.
Οι ψηφιακές εφαρμογές αποτελούν ένα σημαντικό βήμα στην οργάνωση της επόμενης γενιάς της διεργασίας της ηλεκτρόλυσης σε παγκόσμιο επίπεδο.
Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Δημήτρης Στεφανίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ, και ο Joseph Anis, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Τομέα Ενεργειακών Υπηρεσιών της GE (GE Power) για τη Μ. Ανατολή και την Αφρική, παρουσία ανώτερων στελεχών και από τις δύο εταιρείες, στο Ντουμπάι.
«Ως η μεγαλύτερη πλήρως καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής και εμπορίας βωξίτη, αλουμίνας και αλουμινίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξετάζουμε διαρκώς καινοτόμες τεχνολογίες ώστε να βελτιώνουμε τις επιδόσεις μας.
Η εφαρμογή ψηφιακών βιομηχανικών λύσεων αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για να επιτύχουμε τη βελτιστοποίηση των διεργασιών στο σύνολο των εργασιών μας και να αυξήσουμε την παραγωγικότητα», δήλωσε ο Δημήτρης Στεφανίδης.
«Η εφαρμογή της ψηφιακής λύσης στις εργασίες ηλεκτρόλυσης της GE θα αποτελέσει παγκόσμια πρωτιά για τον κλάδο του αλουμινίου, που θα συμβάλει στη βελτίωση της λειτουργικής μας απόδοσης και θα θέσει νέα πρότυπα αναφοράς για τον κλάδο».
Αναδεικνύοντας τις ισχυρές διεθνείς συνεργασίες, την εμπειρία στην αξιοποίηση ψηφιακών τεχνολογιών και τη βιομηχανική τεχνογνωσία της GE, ηοι ψηφιακή λύση για τις εργασίες ηλεκτρόλυσης αναπτύσσεται από μια ομάδα μηχανικών και στελεχών ανάπτυξης λογισμικού που εργάζονται στο Σαν Ραμόν (ΗΠΑ), Digital Smelter Center of Excellence (COE) της GE Power στο Ντουμπάι (ΗΑΕ) και το Διεθνές Κέντρο Ερευνών της GE Power στο Μπανγκαλόρ (Ινδία).
Το έργο θα εκτελεστεί από την ομάδα του Digital Smelter Center of Excellence (COE) στο Ντουμπάι, ενώ η εγκατάσταση στην οποία θα υλοποιηθεί η ψηφιακή αυτή λύση βρίσκεται στην Ελλάδα στον Αγ. Νικόλαο, Βοιωτίας.
«Η GE βρίσκεται στην πρωτοπορία της ψηφιοποίησης του μέλλοντος του κλάδου, τόσο παγκοσμίως όσο και στη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή, παρέχοντας – μεταξύ άλλων – ψηφιακές βιομηχανικές λύσεις για την παραγωγή Ενέργειας και τον κλάδο Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG)», δήλωσε ο Joseph. Anis.
«Συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα των ομάδων μας που βρίσκονται ανά τον κόσμο, με αυτά του Digital Smelter Center of Excellence (COE) στο Ντουμπάι, θα συνεργαστούμε με την ΑτΕ ώστε να γράψουμε ένα ακόμα νέο κεφάλαιο, αυτή τη φορά στη ιστορία των εργασιών ηλεκτρόλυσης».
Η GE υπήρξε για παραπάνω από δύο δεκαετίες σταθερός συνεργάτης του Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, μέσω της συνεργασίας της με την ΜΕΤΚΑ Α.Ε. σε έργα EPC και μετέπειτα με την ΑτΕ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων ανάπτυξης της εταιρείας, προμηθεύοντας την ΑτΕ με προηγμένες τεχνολογίες και υπογράφοντας πολυετείς συμβάσεις συντήρησης αεριοστροβίλων και των συνδεδεμένων με αυτούς γεννητριών.
Η ψηφιακή λύση στις εργασίες ηλεκτρόλυσης θα λειτουργεί στο υπολογιστικό νέφος (cloud), βασισμένη στο Predix, το λειτουργικό σύστημα της GE για το Βιομηχανικό Διαδίκτυο.
Εικονικοί αισθητήρες θα διευκολύνουν τη διαρκή αξιολόγηση παραμέτρων όπως η θερμοκρασία και η χημική ισορροπία, που συνήθως δεν παρακολουθούνται σε συνεχή βάση σε πραγματικό χρόνο.
Με τη σειρά του, αυτό θα βοηθήσει την εκ των προτέρων εκτίμηση της βιωσιμότητας και της συνολικής κατάστασης των λεκανών ηλεκτρόλυσης, παρέχοντας έγκαιρες αναφορές παρακολούθησης των λειτουργιών της γραμμής ηλεκτρόλυσης.
«Θα είμαστε σε θέση να αναπαράγουμε το ψηφιακό ισοδύναμο μίας πραγματικής ηλεκτρόλυσης, που δημιουργείται χρησιμοποιώντας μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης και μοντέλα βασισμένα στη φυσική», δήλωσε ο Bhanu Shekhar, Επικεφαλής Ψηφιακών Τεχνολογιών (Chief Digital Officer) της GE Power στη Μ. Ανατολή και την Αφρική.
«Πρόκειται για ένα ζωντανό ψηφιακό μοντέλο που θα παράγει συνεχώς στοιχεία για τη λειτουργία της ηλεκτρόλυσης και θα αλλάξει τα δεδομένα όσον αφορά την αντιμετώπιση των προκλήσεων που έχουν να κάνουν με τη χρήση ενέργειας και την κατανάλωση πρώτων υλών στον κλάδο της ηλεκτρόλυσης».
«Η εφαρμογή της ψηφιακής λύσης στις εργασίες ηλεκτρόλυσης θα συμβάλει στη βελτίωση της λειτουργικής απόδοσης της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ, μειώνοντας, σε ετήσια βάση, το κόστος πρώτων υλών, την κατανάλωση ενέργειας και το κόστος αποκατάστασης των τρυπημάτων στις λεκάνες ηλεκτρόλυσης», κατέληξε ο Δημήτρης Στεφανίδης.
Οι ψηφιακές λύσεις της GE για την ηλεκτρόλυση του αλουμινίου ανοίγουν το δρόμο για αύξηση της παραγωγικότητας του κρίσιμου αυτού κλάδου στην Ευρώπη, την γεωγραφική περιοχή του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (ΣΣΚ) αλλά και αλλού.
Μια αύξηση κατά 1% στην απόδοση των εργασιών ηλεκτρόλυσης του αλουμινίου μπορεί να συνεισφέρει, σε παγκόσμια βάση, στην ετήσια εξοικονόμηση 970 εκ. δολαρίων ΗΠΑ όσον αφορά το συνολικό κόστος παραγωγής, στην αύξηση της παραγωγής κατά 936 εκ. δολαρίων ΗΠΑ, και στην εξοικονόμηση 464 εκ. δολαρίων ΗΠΑ όσον αφορά το κόστος λειτουργίας και συντήρησης.
Μόνο στη γεωγραφική περιοχή του ΣΣΚ, η ίδια αύξηση κατά 1% μεταφράζεται σε εξοικονόμηση 28 εκ. δολαρίων ΗΠΑ όσον αφορά το κόστος λειτουργίας και συντήρησης.
Σήμερα, η βιομηχανία παραγωγής αλουμινίου της περιοχής αντιπροσωπεύει μέχρι και 10% της παγκόσμιας παραγωγής και η GE κατέχει ιστορικά ηγετική θέση στον κλάδο, εργαζόμενη για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, της αποτελεσματικότητας και της βιωσιμότητας των πελατών της.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν απόλυτα το bankingnews.gr, το οποίο έγραφε νωρίτερα για τη συμφωνία (περισσότερα εδώ)...
Ειδικότερα:
«Συμφωνία δεκαετούς διάρκειας με τον όμιλο General Electric υπέγραψε χθες 13/2/2017 στο Ντουμπάι η Αλουμίνιον της Ελλάδος εταιρία του ομίλου Μυτιληναίος.
Η συμφωνία αφορά στην εφαρμογή για πρώτη φορά στον κόσμο μεθόδου ψηφιακής χύτευσης στα μεταλλουργία της, προκειμένου να βελτιωθεί η διαδικασία της χύτευσης αλουμινίου και να αυξηθεί η λειτουργική αποδοτικότητα και της παραγωγικότητας.
Η συμφωνία αυτή αναμένεται να δώσει προβάδισμα της Αλουμίνιον της Ελλάδος, έναντι των ανταγωνιστών της καθώς καθίσταται η πρώτη εταιρία παγκοσμίως που εφαρμόζει τη μέθοδο ψηφιακής χύτευσης της GE με την οποία επιτυγχάνεται μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας και πρώτων υλών αλλά και των διαρροών...
Τη συμφωνία αναλαμβάνει να εκτελέσει το Κέντρο Αριστείας της GE Power που εδρεύει στο Ντουμπάι, με χρήση και τεχνολογίας που έχει αναπτυχθεί από ερευνητικές ομάδες της GE στις ΗΠΑ και την Ινδία.
Οι ψηφιακές λύσεις που θα εφαρμοστούν στο εργοστάσιο του Αλουμινίου στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας θα παρέχονται σε μορφή cloud.
Εικονικοί αισθητήρες θα αξιολογούν όλες τις παραμέτρους την παραγωγικής διαδικασίας ώστε να δίνουν συνεχή αναφορά για το επίπεδο λειτουργίας της παραγωγικής μονάδας.
Έτσι, θα γίνονται παρεμβάσεις που θα εξασφαλίζουν την χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας και πρώτων υλών».

www.bankingnews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις 14/02/2017 - 19:47
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS