Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Πυρετώδεις προετοιμασίες - Οι πρώτες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά τον εκλογικό θρίαμβο

ΣΥΡΙΖΑ: Πυρετώδεις προετοιμασίες - Οι πρώτες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα μετά τον εκλογικό θρίαμβο
Οι πρώτες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον εκλογικό θρίαμβο
Τη νέα δομή της κυβέρνησης, η οποία θα προβλέπει ενοποιήσεις υπουργείων και συναρμοδιότητες, ετοιμάζουν πυρετωδώς τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. 
Την ίδια ώρα, οι επιτελείς του Αλέξη Τσίπρα προετοιμάζουν τις θεσμικές κινήσεις για την ενοποίηση των υπουργείων, που πιθανότατα θα γίνουν με Προεδρικά Διατάγματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση, ενδεχομένως και σήμερα, με τον Σταύρο Θεοδωράκη, με τον οποίο θα εξετάσουν τη δυνατότητα στήριξης της κυβέρνησης.
Ο Αλέξης Τσίπρας στην επικοινωνία που είχε με τον γραμματέα του ΚΚΕ εξέφρασε την επιθυμία να υπάρξει συνάντηση μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης, με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει στον Δημήτρη Κουτσούμπα ότι επιθυμεί μια ειλικρινή σχέση.
Ωστόσο, με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ, επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να παρέχει στη νέα κυβέρνηση οποιαδήποτε μορφής στήριξη ή ανοχή.
Σε ότι αφορά το νέο υπουργικό συμβούλιο και τα πρόσωπα που θα το απαρτίζουν, φαίνεται ότι οι ανακοινώσεις μεταφέρονται για αύριο, με την ορκωμοσία της νέα κυβέρνησης να γίνεται στο Προεδρικό Μέγαρο, με θρησκευτικό όρκο.
Όλα δείχνουν, πάντως, ότι ο Γιάννης Δραγασάκης θα αναλάβει συντονιστικό ρόλο, ενδεχομένως ως Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, έχοντας, ωστόσο, την απόλυτη εποπτεία του υπουργείου Οικονομικών.
Σε ότι αφορά την συνεργασία με τον Πάνο Καμμένο, πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν, ότι ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ και στελέχη του θα μετάσχουν στη νέα κυβέρνηση, ωστόσο δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν θα υπάρξει κείμενο προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Τέλος, υπήρξε επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Κύπριο Πρόεδρο, τον οποίο ενημέρωσε ότι το πρώτο ταξίδι του ως πρωθυπουργός της Ελλάδας θα είναι στη Μεγαλόνησο, ενώ και με την Ντόρα Μπακογιάννη, από την οποία ενημερώθηκε σχετικά με την υγεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες που μετέδιδε την προηγούμενη εβδομάδα το bankingnews.gr φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται, καθώς όλα δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προβεί σε ενοποίηση υπουργείων και δημιουργία τριών υπερ-υπουργείων.

Δ. Αλειφερόπουλος 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης