Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω από τα 8.000 δολάρια παραμένει το Bitcoin – Στα 136 δισ. η κεφαλαιοποίηση

tags :
Πάνω από τα 8.000 δολάρια παραμένει το Bitcoin – Στα 136 δισ. η κεφαλαιοποίηση
Κοντά στα ιστορικά του υψηλά παραμένει το Bitcoin 
Με οριακές απώλειες 0,9% -σε ημερήσια βάση- διαπραγματεύεται -περί τις 20:35- η τιμή του Bitcoin στην πλατφόρμα «Coindesk», τη στιγμή που το δεύτερο επικρατέστερο νόμισμα, το Ethereum, πραγματοποιεί «ράλι» (περισσότερα εδώ).
Βέβαια, ο «βασιλιάς» των ψηφιακών νομισμάτων δεν κινδυνεύει να χάσει το ψυχολογικό όριο των 8.000 δολαρίων, με την τιμή να βρίσκεται στα 8.152,7 δολάρια ανά μονάδα, κοντά στο ιστορικό υψηλό των 8.315 δολαρίων.
Την ίδια στιγμή, η κεφαλαιοποίηση έχει ξεπεράσει τα 136 δισεκ. δολάρια, πάνω από το ήμισυ της συνολικής αξίας του κλάδου.



Να σημειωθεί ότι το Bitcoin Cash πραγματοποιεί κατακόρυφη άνοδο -της τάξεως του 20%- στα 1.556,7 δολάρια, με την κεφαλαιοποίηση να διαμορφώνεται στα 26,1 δισεκ. δολάρια.



Η τελευταία «επίθεση» κατά του κρυπτονομίσματος ήρθε εχθές από τη Bespoke Investment Group, η οποία προειδοποίησε για κακό τέλος στην «υπόθεση» του Βitcoin, όπως συνέβη και με την τεχνολογική φούσκα το 2000.
«Βλέπετε μια κλασσική περίπτωση αγέλης που έχει ωθήσει ολόκληρο τον κόσμο σε μια φούσκα, που αναμένεται να σκάσει κάποια στιγμή» αναφέρεται σε σχετική ανάλυση της Bespoke.
«Δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει η τρέλα με το Βitcoin» επισημαίνουν οι αναλυτές, ενώ βλέπουν ομοιότητες μεταξύ αυτής της κατάστασης και της τεχνολογικής φούσκας της δεκαετίας του 1990.
Μάλιστα, οι ίδιοι αναλυτές αναφέρουν την περίπτωση της Overstock.com μιας εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου που έχει υποχωρήσει από τα 72 δολ. ανά μετοχή το 2004 στα 15 δολ. τον περασμένο Ιούλιο.
Στη συνέχεια, όμως, έγινε γνωστό ότι η Overstock είχε εμπλακεί με την τεχνολογία «blockchain», αποδεχόμενη το Βitcoin στην πλατφόρμα της.
Μετά το τέλος Ιουλίου, η Overstock έχει ενισχυθεί κατά 18%, ενώ αντίστοιχη είναι η πορεία της Square.
«Η πορεία που έχουν ακολουθήσει μετοχές όπως η Overstock και η Square μας θυμίζουν την εικόνα των τεχνολογικών μετοχών στο τέλος της δεκαετίας του 1990μ κατά τη διάρκεια της τεχνολογικής φούσκας» επισημαίνεται στη σχετική ανάλυση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης