Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Η Moody's θέτει υπό καθεστώς επιτήρησης για υποβάθμιση τη Ν. Αφρική

tags :
Η Moody's θέτει υπό καθεστώς επιτήρησης για υποβάθμιση τη Ν. Αφρική
Η Moody's διατηρεί την αξιολόγηση «Baa3» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ν. Αφρικής
Υπό καθεστώς επιτήρησης για υποβάθμιση το αμέσως επόμενο διάστημα έθεσε την αξιολόγηση «Baa3» για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Νοτίου Αφρικής η Moody's, λίγα λεπτά αφότου ένας έτερος αμερικανικός οίκος υποβάθμισε την αφρικανική χώρα (περισσότερα εδώ).
Η απόφαση έρχεται μετά από μια σειρά πρόσφατων εξελίξεων που υποδηλώνουν ότι οι οικονομικές και δημοσιονομικές προκλήσεις της Νότιας Αφρικής είναι πιο έντονες από ό,τι είχε προηγουμένως εκτιμηθεί.
Οι προοπτικές ανάπτυξης είναι ασθενέστερες, ενώ έχουν προκύψει σημαντικές δημοσιονομικές ελλείψεις μαζί με τις αυξημένες πιέσεις στις δαπάνες.
Βέβαια, ο οίκος επισημαίνει πως η Νότια Αφρική διατηρεί ισχυρά πλεονεκτήματα, όπως οι «βαθιές» εγχώριες χρηματοπιστωτικές αγορές, ο ικανοποιητικά κεφαλαιοποιημένος τραπεζικός τομέας, το καλά αναπτυγμένο μακροοικονομικό πλαίσιο και το χαμηλό χρέος σε ξένο νόμισμα.
Η Moody's υπολογίζει σε 55% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος την περίοδο 2018-2019.
Σε ό,τι αφορά στην οικονομική ανάπτυξη, κάνει λόγο για επίδοση 1,2% το 2018 και 1,7% το 2019, αναθεωρώντας επί τα χείρω τις προηγούμενες αντίστοιχες προβλέψεις 1,5% και 2,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης