Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με ζημίες 5 δισ. δολαρίων έκλεισε το 2017 για τη Noble Group

tags :
Με ζημίες 5 δισ. δολαρίων έκλεισε το 2017 για τη Noble Group
Με ζημίες-μαμούθ έκλεισε και το περασμένο έτος για τη Noble Group
Με ζημίες ύψους έως και 4,98 δισεκ. δολαρίων έκλεισε το περασμένο έτος για τη Noble Group, έπειτα από απώλειες 1,72 δισεκ. το τέταρτο τρίμηνο του 2017, εν μέσω προσπαθειών για ανταλλαγή χρέους (με μετοχές) 3,4 δισεκ. δολαρίων από την άλλοτε ισχυρή εταιρεία διαπραγμάτευσης βασικών εμπορευμάτων.
Ειδικότερα, τον Ιανουάριο 2018, η Noble ανακοίνωσε συμφωνία με τους πιστωτές για περικοπή κατά το ήμισυ στο χρέος, με αντάλλαγμα την παραχώρηση του -συνολικά- 70% της εταιρείας.
Η Noble έκλεισε με ελάχιστα κέρδη 9 εκατ. δολαρίων το 2016, έπειτα από ζημίες 1,7 δισεκ. το 2015, οπότε και «βυθίστηκαν» οι τιμές των βασικών εμπορευμάτων.
Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας έχει συρρικνωθεί σε μόλις 260 εκατ. δολάρια, έναντι 6 δισεκ. τον Φεβρουάριο του 2015.
Τον περασμένο Οκτώβριο, η Noble, η οποία βυθίστηκε σε κρίση το 2015 όταν η Iceberg Research αμφισβήτησε τους λογαριασμούς της και έπειτα οι τιμές βασικών προϊόντων εμπορευμάτων κατέρρευσαν, γνωστοποίησε ότι θα λάβει περίπου 580 εκατ. δολάρια από την πώληση δραστηριοτήτων της.

Διαβάστε: Νέα υποβάθμιση της Noble Group από τη Fitch, από «CC» σε «C»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης