Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δημοσκόπηση CNN: Υπέρ της διατήρησης του προγράμματος DACA το 83% των Αμερικανών

tags :
Δημοσκόπηση CNN: Υπέρ της διατήρησης του προγράμματος DACA το 83% των Αμερικανών
Την οργή των Αμερικανών απέναντι στον D.Trump για μία ενδεχόμενη κατάργηση του προγράμματος DACA, αναδεικνύει η δημοσκόπηση του CNN
Υπέρ της διατήρησης του προγράμματος DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals) τάσσεται το 83% των Αμερικανών, με μόλις το 12% να εκφράζει αντίθετη άποψη, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το κανάλι CNN.
Με βάση την πολιτική παράταξη, το 94% των Δημοκρατικών ψηφοφόρων υποστηρίζει τη συνέχεια του προγράμματος, με τα αντίστοιχα ποσοστά για τους ανεξάρτητους και τους ψηφοφόρους των Ρεπουμπλικάνων, να διαμορφώνονται σε 83% και 67%, αντίστοιχα.
Επίσης, με βάση τη γνώμη των ερωτηθέντων, από την έρευνα απορρέει πως η, μέχρι στιγμής, μη επίτευξη συμφωνίας για το πρόγραμμα DACA αποτελεί ευθύνη του Donald Trump (33%) και των Ρεπουμπλικάνων του Κογκρέσου (31%).
Μόλις το 17% κατηγορεί τους Δημοκρατικούς.
Το 61% των ερωτηθέντων εκτιμά πως το πρόγραμμα θα συνεχιστεί.
Ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος έχει θέσει προθεσμία έως την 5η Μαρτίου 2018, προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία για τη συνέχεια ή μη του προγράμματος.
Το DACA καθιερώθηκε από τον πρώην Πρόεδρο, κ. Barack Obama, και αφορά στην χορήγηση αδειών παραμονής και εργασίας σε 800.000 παιδιά που είχαν εισέλθει παράνομα («Dreamers») στις Η.Π.Α., σε μία προσπάθεια να ονειρευτούν και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

Διαβάστε: Στους Δημοκρατικούς επιρρίπτει ο Trump μία ενδεχόμενη μη συμφωνία για το πρόγραμμα DACA

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης