Τελευταία Νέα
Διεθνή

Roubini: Το «Blockchain» αποτελεί μία από τις πιο υπερτιμημένες τεχνολογίες στην ιστορία

tags :
Roubini: Το «Blockchain» αποτελεί μία από τις πιο υπερτιμημένες τεχνολογίες στην ιστορία
Νέα «επίθεση» από τον Nouriel Roubini στην κρυπτογράφηση – Στο στόχαστρο αυτή τη φορά η τεχνολογία «Blockchain»
Νέα «επίθεση» κατά του κλάδου ψηφιακών νομισμάτων εξαπέλυσε ο γνωστός οικονομολόγος κ. Nouriel Roubini, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο την δημοφιλή τεχνολογία «Blockchain», η οποία χρησιμοποιείται -μεταξύ άλλων- για τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα.
Μέσω άρθρου του στο μπλογκ Project Syndicate, ο επικεφαλής της Roubini Macro Associates και καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Stern School of Business (Νέα Υόρκη), σχολιάζει πως προβλέψεις που κάνουν λόγο για αποτυχία του Bitcoin και των λοιπών κρυπτονομισμάτων, αλλά και των αρχικών προσφορών «μαρκών» (Initial Coin Offerings, ICOs), προκαλούν μια ευρύτερη υπεράσπιση της υποκείμενης τεχνολογίας του Blockchain.
To επιχείρημα είναι πως η τεχνολογία αναμένεται να εξαπλωθεί και να χρησιμοποιηθεί και σε άλλους κλάδους.
«Στην πραγματικότητα, ωστόσο, το Βlockchain είναι μια από τις πιο υπερτιμημένες τεχνολογίες που υπήρξαν ποτέ.
Για αρχάριους, να σημειωθεί ότι το Βlockchain είναι λιγότερο αποτελεσματικό από τις υπάρχουσες βάσεις δεδομένων.
Όταν κάποιος αναφέρει ότι εκτελεί κάτι "σε αλυσιδωτά μπλοκ" (σσ: εξού και ο όρος block-chain), αυτό που συνήθως σημαίνει είναι ότι εκτελεί μια εφαρμογή λογισμικού που αναπαράγεται σε πολλές άλλες συσκευές.
Ο απαιτούμενος χώρος αποθήκευσης και η υπολογιστική ισχύς είναι σημαντικά μεγαλύτερος και η λανθάνουσα κατάσταση μεγαλύτερη, από ό,τι στην περίπτωση κεντρικής εφαρμογής», εξηγεί ο γνωστός οικονομολόγος, σχολιάζοντας πως ορισμένοι εκτιμούν ότι η εν λόγω τεχνολογία θα αλλάξει ολόκληρες βιομηχανίες, όπως το cloud computing, «χωρίς να γνωρίζουν τα προφανή».
Αφού επικεντρωθεί σε πολύ τεχνικές λεπτομέρειες, στη συνέχεια ο κ. Roubini σημειώνει πως το Bitcoin Core, το λογισμικό για το Bitcoin, επεξεργάζεται μόνο πέντε έως επτά συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο, όταν η Visa, επεξεργάζεται αξιόπιστα 25.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο!
Κλείνοντας, ο καθηγητής προβλέπει, εν τέλει, το Blockchain να χρησιμοποιηθεί σε συγκεκριμένες, σαφώς καθορισμένες εφαρμογές.

Διαβάστε: Roubini: Τα ψηφιακά νομίσματα αποτελούν τη μεγαλύτερη «φούσκα» που έχει υπάρξει

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης