Τελευταία Νέα
Διεθνή

Apple και BlackRock απευθύνουν έκκληση στον Donald Trump για ελεύθερο εμπόριο

tags :
Apple και BlackRock απευθύνουν έκκληση στον Donald Trump για ελεύθερο εμπόριο
Apple και BlackRock στηρίζουν το ελεύθερο εμπόριο, ενοχλούνται από τις πολιτικές του Donald Trump 
Την ανάγκη για εκ νέου «στροφή» των Ηνωμένων Πολιτειών στις πολιτικές ελεύθερου εμπορίου, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, εν μέσω σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ Πεκίνου και Ουάσιγκτον για τις προστατευτικές πολιτικές του Προέδρου Donald Trump.
«Οι χώρες που αγκαλιάζουν το ανοιχτό πνεύμα, που αγκαλιάζουν το εμπόριο, που αγκαλιάζουν την ποικιλομορφία, είναι οι χώρες που τα πάνε εξαιρετικά», ανέφερε ο κ. Cook, κατά τη διάρκεια συζήτησης σε οικονομικό φόρουμ, σήμερα (24 Μαρτίου 2018) Σάββατο, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το MarketWatch.
Βέβαια, δεν κατονόμασε τον Ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο.
Από την πλευρά του, ο Larry Fink, διευθύνων σύμβουλος της κολοσσιαίας BlackRock, ο οποίος παρέστη επίσης στο Φόρουμ για την Ανάπτυξη της Κίνας, δήλωσε ότι Η.Π.Α. και Κίνα δεν θα πρέπει να προχωρήσουν σε έναν εμπορικό πόλεμο.
«Ο κόσμος χρειάζεται μια ισχυρή Κίνα και ισχυρές Η.Π.Α..
Ο κόσμος δεν χρειάζεται μία μάχη που θα μειώσει τις αμοιβαίες ευκαιρίες», σημείωσε.

Η Κίνα ξεκαθαρίζει: Δεν φοβόμαστε έναν εμπορικό πόλεμο – Δεν υποχωρούμε

Το Πεκίνο δεν πρόκειται να υποχωρήσει, ούτε φοβάται έναν εμπορικό πόλεμο με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος -Hua Chunying- του κινεζικού υπουργείο Εξωτερικών, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο τους τόνους με την Ουάσιγκτον
«Εάν οι Η.Π.Α. αποφασίσουν να μας βλάψουν, θα λάβουμε τα αναγκαία μέτρα για την προστασία των νόμιμων συμφερόντων μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά της, η κινεζική πρεσβείας στην Ουάσιγκτον εξέφρασε την «έντονη απογοήτευσή» του Πεκίνου για την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να επιβάλει δασμούς σε μία ευρεία γκάμα κινεζικών προϊόντων, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν φοβάται» ένα εμπορικό πόλεμο, αν και «δεν τον επιθυμεί».
Παράλληλα, η κινεζική κυβέρνηση -μέσω της πρεσβείας- γνωστοποίησε πως ήδη «ετοιμάζει σχέδιο για την αντιμετώπιση των εμπορικών δασμών από τις Η.Π.Α.».
Στις 22 Μαρτίου 2018, ο Πρόεδρος Donald Trump υπέγραψε διάταγμα βάσει του οποίου θα επιβληθούν δασμοί σε μία σειρά κινεζικών εισαγωγών, η αξία των οποίων κυμαίνεται μεταξύ 50 και 60 δισ. δολαρίων.
Η κίνηση έρχεται καθώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σε ολόκληρο τον κόσμο προειδοποιούν για έναν εμπορικό πόλεμο που θα μπορούσε να υπονομεύσει την ευρύτερη παγκόσμια ανάκαμψη εδώ και χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι ο D. Trump είχε... διατάξει την Κίνα να προχωρήσει στην εφαρμογή πολιτικών που θα οδηγήσουν σε μείωση κατά 100 δισεκ. δολάρια το εμπορικό της πλεόνασμα με τις Η.Π.Α..

Διαβάστε: Αυτά είναι τα 128 αμερικανικά προϊόντα που θα επιβάλει δασμούς η Κίνα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης