Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με οριακή άνοδο έκλεισε το αργό πετρέλαιο, στα 68 δολ. ανά βαρέλι – Στα 73,8 δολ. το Brent

tags :
Με οριακή άνοδο έκλεισε το αργό πετρέλαιο, στα 68 δολ. ανά βαρέλι – Στα 73,8 δολ. το Brent
Με μικτά πρόσημα έκλεισε η διαπραγμάτευση των τιμών πετρελαίου 
Με οριακή άνοδο της τάξεως του 0,5% έκλεισε σήμερα (25 Απριλίου 2018) η διαπραγμάτευση -στη Νέα Υόρκη- των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) Ιουνίου 2018 για το αργό (σχιστολιθικό) πετρέλαιο, στα 68 δολάρια ανά βαρέλι.
Σε ό,τι αφορά στο πετρέλαιο Brent, το Λονδίνο τα futures Ιουνίου 2018 υποχώρησαν ελάχιστα σε ημερήσια βάση, στα 73,8 δολάρια ανά βαρέλι.
Η άνοδος που καταγραφόταν κατά τη διάρκεια της ημέρας μετριάστηκε ή ανακόπηκε από την απροσδόκητη αύξηση στα αποθέματα πετρελαίου των Ηνωμένων Πολιτειών, την περασμένη εβδομάδα, ενώ αυξήθηκαν και τα αποθέματα βενζίνης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ).
Ειδικότερα, τα αποθέματα πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 2,2 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 20 Απριλίου 2018, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών που έκαναν λόγο για μια πτώση κατά 2 εκατ. βαρέλια.
Εχθες, το αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε αύξηση των αποθεμάτων κατά 1,1 εκατ. βαρέλια.
Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 840.000 εκατ. βαρέλια, σε σύγκριση με τις προβλέψεις των αναλυτών για μια πτώση κατά 625.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα προϊόντων διύλισης, που περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 2,6 εκατ. βαρέλια, έναντι των προσδοκιών για μια μείωση κατά 861.000 βαρέλια.
Οι αμερικανικές εισαγωγές αργού υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα κατά 43.000 βαρέλια την ημέρα.

Διαβάστε: Goldman Sachs: Το πετρέλαιο ο νικητής του εμπορικού πολέμου - Πάνω από τα 80 δολ. το brent το 2018

Εχθές, η Standard Chartered προχώρησε σε δραστική επί τα βελτίω αναθεώρηση των προβλέψεων για τις τιμές πετρελαίου, εν μέσω αυξημένης ζήτησης και ανησυχιών για συρρίκνωση της προσφοράς.
Η βρετανική τράπεζα υπολογίζει πλέον στα 68 δολάρια ανά βαρέλι την τιμή του αργού πετρελαίου για το τρέχον έτος, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για επίδοση 58 δολαρίων.
Η εκτίμηση για το επόμενο έτος αναθεωρήθηκε επί τα βελτίω κατά 13 δολάρια, στα 71 δολάρια ανά βαρέλι.
Σε ό,τι αφορά στο πετρέλαιο Brent, οι μέσες τιμές για τα έτη 2018 και 2019 υπολογίζονται στα 71 και 75 δολάρια ανά βαρέλι, αντίστοιχα.
Οι προηγούμενες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για επιδόσεις ύψους 61 και 62 δολαρίων ανά βαρέλι, αντίστοιχα.
Επενδυτικό κοινό και αναλυτές ανησυχούν ότι οι ενδεχόμενες κυρώσεις των Η.Π.Α. στο Ιράν θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά την παραγωγή της Τεχεράνης.
Το Ιράν αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό του Ο.Π.ΕΚ., γεγονός που σημαίνει ότι ενδεχόμενες νέες κυρώσεις των Η.Π.Α. θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σημαντικό έλλειμμα στην παροχή πετρελαίου, η οποία θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και τα 500 χιλ. βαρέλια ημερησίως.
Η Ουάσιγκτον έχει διορία μέχρι τις 12 Μαΐου 2018 ώστε να αποφασίσει εάν θα διατηρήσει τη συμφωνία με το Ιράν για τα πυρηνικά ή εάν θα επιβάλει νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.

Διαβάστε: Τα hedge funds αυξάνουν τις long θέσεις τους στο πετρέλαιο αναμένοντας «έκρηξη» τιμών

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης