Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Σε αρνητικό, από σταθερό, υποβαθμίζεται το outlook της Deutsche Bank - Στο «Α3» η αξιολόγηση

tags :
Moody's: Σε αρνητικό, από σταθερό, υποβαθμίζεται το outlook της Deutsche Bank - Στο «Α3» η αξιολόγηση
«Χαστούκι» της Moody's στην αξιοπιστία της Deutsche Bank
Στην υποβάθμιση των προοπτικών επαναξιολόγησης (outlook) για τη Deutsche Bank, από σταθερές σε αρνητικές, προχώρησε σήμερα (27 Απριλίου 2018) η Moody's Investors Service, διατηρώντας σε «Α3» την αξιολόγηση για τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα -με εγγύηση τις καταθέσεις- της γερμανικής τράπεζας.
Οι αρνητικές προοπτικές αντανακλούν τις αυξανόμενες προκλήσεις που απορρέουν από τις πρόσφατες αλλαγές στη διοίκηση αλλά και τις στρατηγικές μετατοπίσεις, επισημαίνεται, μετά την πρόσφατη αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλου κ. John Cryan και η αναχώρηση άλλων ανώτερων στελεχών.
Η Deutsche Bank έχει βάλει εμπρός σχέδιο αναδιάρθρωσης έως το 2020, το οποίο θα επιβαρύνει τα έξοδα με επιπλέον 300 εκατ. ευρώ εντός του τρέχοντος έτους, αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, επισημαίνοντας πως η τράπεζα θα μειώσει τις δραστηριότητές της σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ασία, για θα επικεντρωθεί στους βασικούς Ευρωπαίους πελάτες της.
Τα καθαρά κέρδη του γερμανικού κολοσσού κατέρρευσαν, κατά 79%, το α' 3μηνο του 2018, καθώς διαμορφώθηκαν μόλις στα 120 εκατ. ευρώ, εξαιτίας κυρίως της συρρίκνωσης των δραστηριοτήτων στον επενδυτικό βραχίονα των Η.ΠΑ..
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους είναι μία ακόμη ένδειξη, ίσως η τελευταία, των προβλημάτων που αντιμετώπισε η γερμανική τράπεζα και οδήγησαν στην αντικατάσταση του διευθύνοντος συμβούλιο νωρίτερα αυτόν τον μήνα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, θα υπάρξει αναπροσαρμογή των δραστηριοτήτων της στους τομείς trading και χορηγήσεων, καθώς το κόστος λειτουργίας τους συχνά δεν μπορεί να καλυφθεί από τα κέρδη που παράγουν οι τομείς αυτοί.
Οι γεωγραφικές περιοχές που εμφανίζουν προβλήματα είναι οι Η.Π.Α. και η Ασία.
Σε αυτούς τους βραχίονες θα υπάρξει περικοπή θέσεων εργασίας, αν και η τράπεζα δεν προσδιόρισε το ύψος της εξοικονόμησης.
Στα άλλα μεγέθη της τράπεζας, τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 7 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 5%, ενώ η πτώση από τις επενδυτικές δραστηριότητες ήταν της τάξεως του 13% στα 3,8 δισ. ευρώ.
Τα έσοδα από τίτλους σταθερού εισοδήματος μειώθηκαν κατά 16%, ενώ τα έσοδα από μετοχές μειώθηκαν κατά 21%.






Διαβάστε: Deutsche Bank: Περιορίζει τη δραστηριότητά της στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης