Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα σφοδρή «επίθεση» του Nouriel Roubini κατά των ψηφιακών νομισμάτων

tags :
Νέα σφοδρή «επίθεση» του Nouriel Roubini κατά των ψηφιακών νομισμάτων
«Πυρά» του Nouriel Roubini κατά των ψηφιακών νομισμάτων
Νέα «επίθεση» κατά του κλάδου ψηφιακών νομισμάτων εξαπέλυσε ο γνωστός οικονομολόγος κ. Nouriel Roubini, επικεφαλής της Roubini Macro Associates και καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Stern School of Business (Νέα Υόρκη), βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρο και τους επενδυτές των κρυπτονομισμάτων.
Μιλώντας στο Milken Institute Global Conference, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, αποκάλεσε «μαλακ**» (bullshit) το Bitcoin και τα υπόλοιπα ψηφιακά νομίσματα, ενώ αποκάλεσε «κορόιδα» (suckers) τους επενδυτές που τα εμπιστεύονται.
Επί αυτού, επισήμανε το εξής παράδοξο: αν και υποστηρικτές της αποκεντρωμένης τεχνολογίας, οι επενδυτές των κρυπτονομισμάτων χρησιμοποιούν επικεντρωμένη τεχνολογία για την εκκαθάριση των συναλλαγών του.
«Δεν υπάρχει αποκέντρωση, είναι όλα μαλακ***.
Πρόκειται για μια φούσκα, (…) αυτοί που έφτασαν αργά στο πάρτι είναι οι κορόιδα», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Roubini, ο οποίος έγινε πασίγνωστος όταν προέβλεψε -με επιτυχία- την άνευ προηγουμένου κρίση του 2008, επιτίθεται κατά του κλάδου.
Σε άρθρο του στις 26 Ιανουαρίου 2018, έκανε λόγο για τη «μητέρα» όλων των οικονομικών «φουσκών», αναφερόμενος στα κρυπτονομίσματα.
Σε ό,τι αφορά στο Blockchain, ο οικονομολόγος έχει σχολιάσει πως, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε ως μία πολλά υποσχόμενη τεχνολογία πριν από μία δεκαετία, έχει βρει επιτυχημένη εφαρμογή μόνο στον κλάδο ψηφιακών νομισμάτων, μέχρι στιγμής.
Επί αυτού, αναφέρει πως τα κρυπτονομίσματα δεν έχουν εκπληρώσει ούτε τον λόγο ύπαρξής τους, καθώς σχεδόν καμία επιχείρηση δεν τα αποδέχεται ως ένα μέσο πληρωμής, διότι η τιμή τους μπορεί να αυξηθεί-συρρικνωθεί 20% με 30% σε λίγες μόλις ώρες.
Παράλληλα, η προσφορά τους είναι περιορισμένη και προκαθορισμένη.
Ο κ. Roubini έχει, επίσης, αναφερθεί και στην αστάθεια που προκαλούν οι αρχικές προσφορές «μαρκών» (initial coin offerings), οι οποίες προσθέτουν δεκάδες νέα κρυπτονομίσματα καθημερινά.

Διαβάστε: Roubini: Το «Blockchain» αποτελεί μία από τις πιο υπερτιμημένες τεχνολογίες στην ιστορία

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης