Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Υποβαθμίζεται σε αρνητικό το trend της Deutsche Bank - Στο «A (low)» η αξιολόγηση

tags :
DBRS: Υποβαθμίζεται σε αρνητικό το trend της Deutsche Bank - Στο «A (low)» η αξιολόγηση
Νέο πλήγμα για την αξιοπιστία της Deutsche Bank, αυτή τη φορά από την DBRS
Σε αρνητικές -από σταθερές- υποβάθμισε τις προοπτικές επαναξιολόγησης (trend) της Deutsche Bank ο οίκος DBRS, ακολουθώντας τις αντίστοιχες κινήσεις των αμερικανικών ομολόγων του.
Οι αξιολογήσεις μακροπρόθεσμης και βραχυπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας επιβεβαιώθηκαν σε «A (low)» και «R-1 (low)», αντίστοιχα.
Η DBRS επικαλείται τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Deutsche Bank κατά την εκπλήρωση των στρατηγικών στόχων της, σε μια εποχή που ο κίνδυνος εκτέλεσης παραμένει αυξημένος λόγω του μεγέθους της αναδιάρθρωσης και της ανάγκης να αποδειχθεί η σταθερότητα και η συνεκτικότητα της διαχείρισης, υπογραμμίζεται.
Παράλληλα, παρά τις στρατηγικές της γερμανικής τράπεζας, η κερδοφορία παραμένει ανύπαρκτη ή αδύναμη.
Μεσοπρόθεσμα, η Deutsche Bank πρέπει να απορροφήσει ακόμη σημαντικότερα έξοδα αναδιάρθρωσης και σημαντικές δαπάνες για συστήματα και βελτιώσεις διαδικασιών, εξισορροπώντας παράλληλα την ανάγκη αποζημίωσης των υπαλλήλων της για να διατηρήσει το ποιοτικό εργατικό δυναμικό.
Επιπλέον, οι πρόσφατες αλλαγές στην ανώτερη διοίκηση έχουν προκαλέσει ορισμένες αναταραχές, καθώς ο τρόπος με τον οποίο πραγματοποιήθηκαν οι εν λόγω αλλαγές εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη συνοχή των ανώτερων στελεχών και την ικανότητά τους να εκτελούν τα σχέδιά τους, σχολιάζει η DBRS.

Διαβάστε: Moody's: Σε αρνητικό, από σταθερό, υποβαθμίζεται το outlook της Deutsche Bank - Στο «Α3» η αξιολόγηση

Στα πλεονεκτήματα συγκαταλέγονται η επιχειρηματική ποικιλομορφία, με μεγάλες επιχειρήσεις που παρέχουν σταθερά και ανθεκτικά έσοδα, συμπεριλαμβανομένης της λιανικής και εμπορικής τραπεζικής, της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και της τραπεζικής συναλλαγών.

Διαβάστε: S&P: Υπό επιτήρηση για υποβάθμιση η αξιολόγηση «A-» της Deutsche Bank

Η Deutsche Bank αναθεώρησε επί τα χείρω τον περασμένο Μάρτιο τις ζημίες για το 2017, σε 751 εκατ. έναντι 512 εκατ. ευρώ, εξαιτίας της αναβαλλόμενης φορολογίας στη Βρετανία.
Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 26 δισεκ. ευρώ για την ίδια χρονική περίοδο, επίδοση κατά 12% υποδεέστερη σε ετήσια σύγκριση.
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (CET1) διαμορφώθηκε στο 14%, στο τέλος του 2017.

Διαβάστε: Αδύναμα τα συνολικά κέρδη της Deutsche Bank για το 2017, σύμφωνα με τη Fitch

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης