Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Υπερτιμημένη» η οικονομία της Αργεντινής, «αναπόφευκτη» μία νέα κρίση

«Υπερτιμημένη» η οικονομία της Αργεντινής, «αναπόφευκτη» μία νέα κρίση
Αναπόφευκτη μία νέα οικονομική κρίση στην Αργεντινή, σύμφωνα με έμπειρο οικονομολόγο 
«Τα πάντα» (σσ: περιουσιακά στοιχεία) στην Αργεντινή είναι υπερτιμημένα σε ποσοστό 20% έως 30%, υποστηρίζει ο έμπειρος οικονομολόγος της Tressis SV και διαχειριστής κεφαλαίων στην Adriza International Opportunities, Daniel Lacalle, εκτιμώντας ότι κρίνεται ως «αναπόφευκτη» μία νέα οικονομική κρίση στην ταλανιζόμενη χώρα της Λατινικής Αμερικής.
Μιλώντας στο Business Insider, υποστήριξε ότι τα τελευταία χρόνια «χτίζεται μία πληθωριστική φούσκα» στην οικονομία της Αργεντινής, την οποία οι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να αντιμετωπίζουν, προκειμένου να αποφύγουν το πολιτικό κόστος.
Στη «φούσκα» συνέβαλε η «ακραία εισροή φθηνού δολαρίου (Η.Π.Α.)», επισήμανε, σε μία περίοδο ιστορικά χαλαρής νομισματικής πολιτικής από πλευράς αμερικανικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve).

Διαβάστε: Την ώρα που το ΔΝΤ εγκαταλείπει την Αθήνα, ετοιμάζεται να επιστρέψει στη χρεοκοπημένη Αργεντινή
«Η Αργεντινή αποτελεί ένα ατύχημα που ήταν αναμενόμενο ότι θα συμβεί.
Αυτή τη στιγμή το ΑΕΠ αποτελεί μια “κατασκευή”, μια ολοκληρωμένη “εφεύρεση”, προφανώς η οικονομία θα συρρικνωθεί», σχολίασε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι, ουσιαστικά, η κρίση έχει ήδη αρχίσει για την Αργεντινή.

Διαβάστε: BlueBay Asset Management: Θετικό βήμα η επιστροφή της Αργεντινής στην… αγκαλιά του ΔΝΤ

H κατάρρευση του τοπικού πέσο, έστειλε το Μπουένος Άιρες στα χέρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Δ.Ν.Τ.), όπως γνωστοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες.
Η Αργεντινή διαπραγματεύθηκε πίστωση 30 δισεκ. δολαρίων με το Δ.Ν.Τ..
Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο του 2018, η κυβέρνηση της χώρας απέρριψε πρόταση επενδυτών για ευέλικτη πιστωτική γραμμή από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Διαβάστε: Καταρρέει η αγορά των ομολόγων Αργεντινής - Η Κεντρική Τράπεζα αιφνιδιάζει τις αγορές αυξάνοντας το επιτόκιο στο 40%

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης