Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Νέα υποβάθμιση για τη Deutsche Bank εάν δεν ολοκληρωθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης

tags :
DBRS: Νέα υποβάθμιση για τη Deutsche Bank εάν δεν ολοκληρωθεί το σχέδιο αναδιάρθρωσης
Νέα πίεση για τις αξιολογήσεις της Deutsche Bank από την DBRS
Οι αξιολογήσεις της Deutsche Bank θα υποστούν καθοδικές πιέσεις σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί επιτυχώς το σχέδιο αναδιάρθρωσης που έχει βάλει εμπρός η γερμανική τράπεζα, αναφέρει σε έκθεσή της η DBRS, ένα μήνα αφότου ο οίκος υποβάθμισε (περισσότερα εδώ) σε αρνητικές -από σταθερές- τις προοπτικές επαναξιολόγησης (trend), ακολουθώντας τις αντίστοιχες κινήσεις των Αμερικανών ομολόγων του.
Οι αξιολογήσεις μακροπρόθεσμης και βραχυπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας επιβεβαιώθηκαν σε «A (low)» και «R-1 (low)», αντίστοιχα.
Παράλληλα, επισημαίνεται στην έκθεση του καναδικού οίκου, η Deutsche Bank θα πρέπει να «ακολουθήσει» τις ανταγωνίστριες τράπεζες στις ραγδαίες εξελίξεις της χρηματοπιστωτικής τεχνολογίας, προκειμένου να αποφευχθεί μία υποβάθμιση.
Η DBRS εκφράζει την ανησυχία της και για την αύξηση των προβληματικών περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας στις Ηνωμένες Πολιτείες, έπειτα από μία επταετία υποχώρησης.



Η Deutsche Bank αναθεώρησε επί τα χείρω τον περασμένο Μάρτιο τις ζημίες για το 2017, σε 751 εκατ. έναντι 512 εκατ. ευρώ, εξαιτίας της αναβαλλόμενης φορολογίας στη Βρετανία.
Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 26 δισεκ. ευρώ για την ίδια χρονική περίοδο, επίδοση κατά 12% υποδεέστερη σε ετήσια σύγκριση.
Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας (CET1) διαμορφώθηκε στο 14%, στο τέλος του 2017.

Νέα πρόκληση για τη Deutsche Bank τα «τεστ αντοχής» της Federal Reserve

Με μεγάλη αγωνία αναμένεται η επίδοση της θυγατρική της Deutsche Bank στις Ηνωμένες Πολιτείες στα «τεστ αντοχής» (stress tests) της Federal Reserve (Fed), τα οποία θα ανακοινωθούν στις 30 Ιουνίου 2018, μετά τις διαρροές για τα σχόλια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό την προηγούμενη εβδομάδα μεταξύ άλλων από πηγές των «Wall Street Journal» και «Financial Times», αξιωματούχοι της Fed περιέγραψαν ως «προβληματικές» τις δραστηριότητες της Deutsche Bank στις ΗΠΑ, πριν από περίπου ένα χρόνο (δεν είχε αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής).
Η βρετανική εφημερίδα ανέφερε, μάλιστα, ότι η Fed σχεδιάζει να προσθέσει τη Deutsche στη λίστα με τις «προβληματικές τράπεζες», δηλαδή σε αυτές που απειλούν με τις αδυναμίες τους το χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Απαντώντας, η τράπεζα ανακοίνωσε πως «δεν σχολιάζουμε συγκεκριμένα ρυθμιστικά σχόλια.
Η μητρική της Deutsche Bank στις ΗΠΑ, Deutsche Bank AG, είναι πολύ καλά κεφαλαιοποιημένη και έχει σημαντικά αποθέματα ρευστότητας.
Η θυγατρική στις ΗΠΑ έχει πολύ ισχυρό ισολογισμό».
Στα των «stress tests», τα οποία εξετάζουν τις κεφαλαιακές επιπτώσεις σε «δυσμενή» σενάρια, επισημαίνεται ότι θα είναι η πρώτη φορά που η Fed θα δημοσιοποιήσει στοιχεία για έξι μεγάλες τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη χώρα.
Τα προηγούμενα χρόνια, η Τράπεζα είχε δημοσιοποιήσει αποτελέσματα μόνο για τον βραχίονα Deutsche Bank Trust Corp, που εμπεριέχει δραστηριότητες συναλλαγών και διαχείρισης πλούτου.
Η S&P υποβάθμισε την περρασμένη Παρασκευή τη Deutsche Bank σε «BBB+», από «Α-», ακολουθώντας την αντίστοιχη κίνηση της Fitch.
Οι DBRS και Moody's έχουν υποβαθμίσει σε αρνητικές τις προοπτικές (outlook, trend), με τις αξιολογήσεις μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας να διαμορφώνονται σε «A (low)» και «Α3», αντίστοιχα.
Τούτου λεχθέντος, πηγές της ΕΚΤ (σύμφωνα με το Reuters) διαπίστωναν σήμερα πρόοδο στις προσπάθειες της τράπεζας να αντιμετωπίσει τις ρυθμιστικές ανησυχίες.
«Η τράπεζα έχει σημειώσει πρόοδο στην αντιμετώπιση των ρυθμιστικών ανησυχιών», ανέφερε η πηγή, προσθέτοντας ότι η Deutsche Bank διαθέτει πλέον μια πιο «σφικτή» διοικητική ομάδα, καλό επίπεδο κεφάλαίων και ρευστότητα και οι εποπτικές αρχές καθησυχάζονται από τα σχέδια που βλέπουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης