Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Επιβεβαιώνεται σε «ΒΒΒ+» η Volkswagen, σταθερό το outlook

tags :
Fitch: Επιβεβαιώνεται σε «ΒΒΒ+» η Volkswagen, σταθερό το outlook
Αμετάβλητες οι αξιολογήσεις της Volkswagen από τη Fitch
Σε «ΒΒΒ+» και «F2» επιβεβαίωσε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη, αντίστοιχα, πιστοληπτική ικανότητα της Volkswagen η Fitch Ratings, διατηρώντας ταυτόχρονα τις σταθερές προοπτικές (outlook).
Όπως αναφέρεται στην έκθεση του αμερικανικού οίκου, οι αξιολογήσεις αντικατοπτρίζουν την ανθεκτικότητα του ομίλου μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των μετρήσεων των εκπομπών, τον Σεπτέμβριο του 2015.
Βέβαια, οι έρευνες παγκοσμίως δεν έχουν τελειώσει προς το παρόν, με τον κίνδυνο περαιτέρω νομικών ενεργειών να παραμένει έντονος.
Το συνολικό κόστος του «dieselgate» ανέρχεται, μέχρι στιγμής, σε 25,8 δισεκ. ευρώ.
Ο οίκος αναμένει μέτρια αύξηση της κερδοφορίας για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς η επίδοση θα περιοριστεί από τις σημαντικές επενδύσεις του ομίλου για ανάπτυξη «καθαρότερων» κινητήρων.
Η Volkswagen κατέγραψε καθαρά κέρδη ύψους 11,35 δισεκ. ευρώ το περασμένο έτος, με τα έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο να ανέρχονται σε 230,7 δισεκ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 6,2% σε ετήσια σύγκριση!
Σε ό,τι αφορά το 2018, η κολοσσιαία αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει περαιτέρω αύξηση των εσόδων, κατά 5%, με το περιθώριο κερδών να κυμαίνεται μεταξύ 6,5% και 7,5%, έναντι 7,4% το 2017.
Παράλληλα, οι πωλήσεις οχημάτων θα διαμορφωθούν, το τρέχον έτος, λίγο υψηλότερα από τα 10,7 εκατομμύρια το 2017, επίδοση που ήταν η υψηλότερη στον κόσμο!
Η παραπάνω επίδοση, η οποία ήταν κατά 4,3% αυξημένη σε σχέση με το 2016, αποτέλεσε την υψηλότερη από ποτέ.
Υπενθυμίζεται ότι η VW έχει διαθέσει περίπου 25 δισεκ. ευρώ για να καλύψει πρόστιμα, αγωγές και επισκευές οχημάτων που σχετίζονται με το σκάνδαλο ντίζελ.

Διαβάστε: Η Moody's αναβαθμίζει σε σταθερό, από αρνητικό, το outlook της Volkswagen

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης