Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Roche εξαγοράζει τη Foundation Medicine, έναντι 2,4 δισ. δολαρίων

tags :
Η Roche εξαγοράζει τη Foundation Medicine, έναντι 2,4 δισ. δολαρίων
Η κολοσσιαία Roche εξαγοράζει τη Foundation Medicine
Την εξαγορά της Foundation Medicine συμφώνησε η φαρμακευτική Roche, με το ποσό που θα καταβάλει ο ελβετικός κολοσσός να φθάνει τα 2,4 δισεκ. δολάρια, έναντι αποτίμησης 5,3 δισεκ. δολαρίων για την αμερικανική εταιρεία.
Το ποσό αφορά τίμημα 137 δολαρίων ανά μετοχή, premium περίπου 30% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα διαπραγμάτευσης.
Το deal θα ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου 2018, όπως γνωστοποίησαν οι εταιρείες.
Η εδρεύουσα στο Cambridge της Μασαχουσέτης Foundation Medicine, είναι μία εταιρεία μοριακών πληροφοριών που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση του καρκίνου.
Προσφέρει διεξοδικές αναλύσεις γενετικού προφίλ (CGP) για τον εντοπισμό μοριακών αλλοιώσεων στον καρκίνο του ασθενούς και την αντιστοίχιση με στοχοθετημένες θεραπείες, ανοσοθεραπείες και κλινικές δοκιμές.
«Αυτό είναι σημαντικό για την εξατομικευμένη στρατηγική περί υγειονομικής περίθαλψης, καθώς πιστεύουμε ότι οι μοριακές γνώσεις και η ευρεία διαθεσιμότητα υψηλής ποιότητας ολοκληρωμένου γονιδιωματικού προφίλ, αποτελούν βασικούς παράγοντες για την ανάπτυξη και την πρόσβαση σε νέες θεραπείες για τον καρκίνο.
Θα διατηρήσουμε την αυτονομία του FMI, ενώ θα τον υποστηρίξουμε στην επιτάχυνση της προόδου», δήλωσε ο επικεφαλής της Roche, Daniel O'Day.

Διαβάστε: Θετικά αποτελέσματα για το φάρμακο κατά του καρκίνου του πνεύμονα από τη Roche

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης