Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Χάνει το «στοίχημα» με τους «bear» ο Elon Musk

tags :
Χάνει το «στοίχημα» με τους «bear» ο Elon Musk
Αντιστροφή του κλίματος για τη μετοχή της Tesla, χάνει το «στοίχημα» με τους «bear» ο Elon Musk
Για τις βαριές απώλειες που θα υποστούν «σε τρεις εβδομάδες» όσοι έχουν «σορτάρει» (θέσεις «short») τη μετοχή της Tesla, προειδοποίησε στις 18 Ιουνίου 2018 ο ιδρυτής και επικεφαλής της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, Elon Musk, απαντώντας σε σχετική ερώτηση χρήστη του Twitter.
Προφανώς, ο κ. Musk εννοούσε την ώθηση που θα δοθεί στη μετοχή όταν η Tesla επιτύχει τον στόχο για την παραγωγή του «Μοντέλου 3», ήτοι 5.000 την εβδομάδα.



Ο στόχος επετεύχθη την περασμένη εβδομάδα.
Ωστόσο, ο πασίγνωστος επιχειρηματίας φαίνεται να χάνει το «στοίχημα» με τους «bear» επενδυτές, καθώς, από την 18η Ιουνίου 2018, η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας στις χρηματιστηριακές αγορές της Νέας Υόρκης, έχει υποχωρήσει περίπου 1%, με αποκορύφωμα τη χθεσινή «βουτιά», άνω του 7%!
Σήμερα, στις 20:30, η μετοχή καταγράφει πτώση της τάξεως του 1,1 σε ημερήσια βάση, στα 307 δολάρια, με την κεφαλαιοποίηση να ανέρχεται σε 50 δισεκ. δολάρια.
Το περασμένο έτος, η μετοχή εκτοξεύθηκε στα 385 δολάρια!




Βέβαια, αξίζει να υπενθυμιστεί ότι ο κ. Musk έχει κερδίσει ανάλογα «στοιχήματα» κατά το παρελθόν.
Το 2012, προειδοποίησε για το «τσουνάμι» που περιμένει όσους έχουν σορτάρει την Tesla και, το επόμενο έτος, η μετοχή ενισχύθηκε κατά περίπου 500%!!
Στις 6 Ιουνίου 2018, το εντυπωσιακό «ράλι» της τάξεως του 9,7% για τη μετοχή της Tesla, έστειλε «στον κουβά» όσους είχαν στοιχηματίσει εναντίον (θέσεις «short») της Tesla.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της S3 Analytics (Amazon) που παρέθεσε το Business Insider, οι συνολικές απώλειες για τους «bear» της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανήλθαν σε 1,1 δισεκ. δολάρια, σε μόλις μία ημέρα.
Μέχρι και τις αρχές Ιουνίου, οι short sellers απολάμβαναν συνολικά κέρδη ύψους 572 εκατ. δολαρίων για το πρώτο πεντάμηνο του 2018, επισημαίνεται.

Διαβάστε: Πρώτη στις θέσεις «short» η μετοχή της Tesla, στη Wall Street

Η εκτόξευση της μετοχής, η καλύτερη επίδοση από την 17η Φεβρουάριου 2016, οπότε και έκλεισε με άνοδο της τάξεως του 8,7%, ήρθε μετά την «ψήφο εμπιστοσύνης» των επενδυτών προς τον ιδρυτή και επικεφαλής, Elon Musk.
Ειδικότερα, οι μέτοχοι της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ενέκριναν τις προτάσεις του Elon Musk στην ετήσια συνεδρίαση, ο οποίος, από την πλευρά του, ανέφερε ότι η Tesla είναι «πολύ πιθανό» να πετύχει τον στόχο για παραγωγή 5.000 «Model 3» έως το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Διαβάστε: Σαν σήμερα, το 2010, πραγματοποιήθηκε η αρχική δημόσια προσφορά της Tesla – Πως κινήθηκε η μετοχή

Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2018, η Tesla κατέγραψε καθαρές ζημίες ύψους 709,6 εκατ. δολαρίων, έναντι απωλειών ύψους 330,3 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα, με το EBITDA να είναι αρνητικό, στα 3,35 δολάρια ανά μετοχή.
Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν σημαντικά, στα 3,41 δισεκ. δολάρια, έναντι 2,70 το πρώτο τρίμηνο του περασμένου έτους.
Οι απώλειες προστίθενται στις συνολικές ζημίες ύψους 2 δισεκ. δολαρίων για το σύνολο του 2017, έναντι απωλειών 666,3 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα.
Τα έσοδα για την ίδια χρονική περίοδο, ανήλθαν σε 11,8 δισεκ. δολάρια.

Διαβάστε: Σε χαμηλό 16 μηνών η μετοχή της Tesla – Πρόβλημα βιωσιμότητας για την εταιρεία

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης